Body- & Skincare

Last Minute Cadeautip: Zolea’s Homemade Beauty

Men zegt wel eens dat de blogwereld hard is. Dat niemand elkaar iets gunt, of dat er onderling een enorme strijd is tussen de bloggers. Kan wel zijn, maar ik vind dat persoonlijk dikke zever. Integendeel. Toen ik hoorde dat collega-blogger Zolea met haar eigen boek op de markt kwam, kon ik haar niet rap genoeg een berichtje sturen om haar te feliciteren! Want OH MY GOD! Een eigen boek. How awesome is that? May I present you: Zolea’s Homemade Beauty

Alle begin is klein

Zolea hoeft voor mij niet eens een introductie maar omdat wellicht heel wat Nederlandse bezoekers haar nog niet kennen, wil ik haar toch nog even voorstellen. Zoë – want zo heet ze – is een Belgische Blogster die Zolea voornamelijk schrijft over haar ervaringen met natuurlijke cosmetica. Ze staat bekend omwille van haar eerlijke groene reviews, haar uitgebreide informatie over ingrediënten en easy-peasy DIY’s om zelf producten te maken. Haar kennis en ‘goesting’ goot ze nu in een boek.

Alle begin is klein

Homemade Beauty is immers een boek vol échte ‘DIY-goesting’, met meer dan 50 recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten. Het bevat net geen 200 pagina’s waarin ze je meeneemt in een boeiende reis gaande van de do’s en don’t op het vlak van ingrediënten, de werking van huid en haar tot natuurlijk een hele hoop DIY’s. Trouwe lezers van haar blog moeten trouwens niet op hun honger blijven zitten: er zijn natuurlijk ook een hoop nieuwe recepten in het boek te vinden, zoals shampoo, conditioner, dagcrème, vitamine C-serum, .. Busy bee you!

Alle begin is klein

Leuk detail: Zoë nam al haar foto’s voor het boek zélf, wat me nog trotser maakt. Eindelijk nog een beetje échtheid, puurheid en ook eens wat groen in blog- en beautyland. Resultaat: een vlot lezend boek, met prachtige foto’s en recepten die zelfs een dumb-ass clumsy one als ondergetekende vlotjes kan volgen. Ik ben fan, mocht het nog niet opgevallen zijn!

Zelf benieuwd naar haar boek? Het is nu te koop bij Standaard boekhandel en op bol.com en kost €22,50. Ik kreeg het helaas nét binnen voor Kerst, dus ik kon jullie Kerstlijstje net niet snel genoeg aanvullen .. Maar goed, zo heb je weer iets om op de wishlist te zetten!

Groetjes,

Laura

11 thoughts on “Last Minute Cadeautip: Zolea’s Homemade Beauty

  1. Wat leuk! Het doet mij denken aan het boek van mijn nichtje Serena. Ook zij heeft alle foto’s zelf gemaakt. Een heel ander boek overigens, maar wel van de categorie ‘leuk om te hebben’. Zo klinkt dit boek ook overigens. Ik ben dan wel niet zo handig, maar ik vind natuurlijke verzorgingsproducten wel heel fijn.

    1. Goh, ik denk dat het niet zo zeer ‘om de heb’ is, want dat is absoluut niet waar Zoë voor staat eigenlijk. De recepten zijn overigens écht niet moeilijk, dus denk dat het echt wel het proberen waard is.

      1. Dat bedoel ik niet zo letterlijk Laura (want ook uit het boek van Serena heb ik het een en ander geprobeerd, al ging mij dat niet even goed af). Maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik het fijn vind om in mijn boekenkast te hebben, zodat ik – wanneer ik inspiratie heb – het er weer bij kan pakken om iets te lezen, of te maken.

  2. Wat leuk dat je mede bloggers support 🙂 probeer ik ook zoveel mogelijk te doen! Het lijkt mij een heel leuk boek om ook veel van te leren op het gebied van beauty 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *