Body- & Skincare

La Roche-Posay XXL

Hoewel ik al jaar en dag steevast een reservefles van het miscellair water van Bioderma staan heb in mijn beautykast, greep ik afgelopen maanden voor de verandering eens niet terug naar het meest gehypte roze flesje ooit. Toen overlaatst weer een fles leeg bleek te zijn, greep ik voor de verandering – hey, je bent een blogger of je bent het niet – eens terug naar één van de hoekstenen van een mijn allereerste beauty-routines: het miscellair water van La Roche-Posay.

Wanneer ik terugkijk naar mijn ‘oude’ skincare-routines, valt me op dat ik vroeger meer binnen eenzelfde productassortiment bleef, dan nu het geval is. De een is pro, de ander tegen, maar ik hou het bij ‘doe wat je huid het beste vindt’. Bon, eenzelfde merk dus. Gebruikte ik een dagcrème van Louis Widmer, greep ik naar een toner en reiniger uit dezelfde lijn. Paste ik m’n reiniger aan, greep ik direct naar een andere dagcrème. En toen ik na jaren trouwe dienst afscheid nam van mijn geliefde ‘Effaclar Duo’-crème, liet ik onbewust het miscellair water van La Roche-Posay achterwege .. Onterecht, vandaar een liefdevolle vermelding op Essential Honesty, als een soort van ‘vergeef-je-mijtje’ ?

La Roche-Posay

Miscellair water werkt altijd op dezelfde manier, maar de een klaart de klus sneller dan de andere. De oplossing bevat micellen, kleine deeltjes die helemaal zot zijn van allerlei viezigheid die je huid dagelijks opvangt. Zo zot zelfs, dat ze zich enkel en alleen willen binden met deze viezigheid. Daardoor laten ze je huidoppervlak en natuurlijke, huid-eigen stoffen met rust. Op deze manier wordt huid op een erg zachte en milde manier gereinigd, zonder een trekkerig, droog of geïrriteerd gevoel achterna te laten.

La Roche-Posay

An sich werkt dit miscellair water van La Roche-Posay krak hetzelfde als die van Bioderma, al moet ik eerlijk toegeven dat bioderma iets sneller werkt. Aan de andere kant, als ik mijn gezicht gereinigd heb met de Bioderma, blijft er wél een bitter smaakje op mijn lippen achter. Met LRP heb ik daar absoluut geen last van. Een andere (beiden parfumvrije) samenstelling wellicht, maar daar krijgt La-Roche Posay extra punten voor.

La Roche-Posay

Voor mij werken ze bijna precies op dezelfde manier, maar was het vooral de prijs-per-hoeveelheid die me steeds deed kiezen voor Bioderma. In Frankrijk – een goed halfuurtje rijden voor mij – is Bioderma goedkoper dan La-Roche Posay, wat voor mij wel mooi meegenomen is. Maar, net nu ontdekte ik dat La Roche-Posay een giga-flacon in het assortiment heeft zitten, die prijs-per-hoeveelheidsgewijs beter in de markt staat dan Bioderma. Praise the lord! Nu moet ik niet speciaal meer naar Rijsel tuffen om miscellair water in te slaan!

Het miscellair water van La Roche-Posay vind je in de (online)apotheek. Deze xxl-fles van 750ml kost rond de €15,00 afhankelijk van het verkooppunt.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *