Body- & Skincare

Kruidvat’s New Skin Science ‘Daily Defense’ range!

De skincareproducten van Kruidvat zijn niet nieuw, en ook de Skin Science producten zijn dat niet. Wat wél nieuw is, is mijn interesse in het assortiment én mijn liefde voor de producten uit de nieuwe ‘Daily Defense’ lijn. Toegegeven, ik had wat last van het snob-syndroom toen ik deze producten mocht ontdekken. Skincare van kwaliteit onder de €10- euro? Ja, tuurlijk – insert eyeroll – hoor .. Shame on me, want de producten worden intussen al door menig blogger aanbeden en aangeprezen!

Kruidvat Daily Defense

Hun Skin Science producten vliegen over de toonbank, en hun Soothing Oil is quasi altijd uitverkocht. Zelf was ik aangenaam verrast, maar omdat ik best wel een vrij ‘simpele’ huid heb op dit moment, zijn het niet de meest geschike producten voor mijn huidtype. Geef mij maar een basisproduct, met extra bescherming ernaast. En blijkbaar ben ik niet alleen daar in ..

De insteek van Kruidvat is immers simpel: onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, en daar willen ze wat aan doen. Daarmee bedoelen ze overigens niet alleen zonneschade, maar ook met andere invloeden moet er rekening gehouden worden, zoals vervuiling, blauw- UV & infraroodlicht. Kruidvat besloot onder dit mom haar verrassend succesvolle Skin Science uit te bereiden met de ‘Daily Defense’-lijn, bestaande uit een dag- & nachtcrème, een face mist én een kleimasker.

Kruidvat Daily Defense

De dagcrème versterkt de natuurlijke weerstand van de huid en bevat een basis SPF van 20. De huid is beschermd tegen het binnendringen van schadelijke verontreinigende deeltjes in het milieu, UV en IR-straling. De nachtcrème helpt dan weer de huid te ontgiften en te herstellen. De textuur is uiteraard iets steviger dan die van de dagcrème. Een zéér degelijk assortiment, zeker voor z’n prijs! Mijn huid is er alvast blij mee.

Ook leuk om terug te vinden in het assortiment: een Face Mist! Tussendoor verfrissen zo’n mists meteen je huid én geven ze je meteen een shot aan hydratatie. Deze Skin Science Face Mist doet echter nog iets extra! Ze vormt een onzichtbaar schild om de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Ik mis alleen nog een SPF in deze mist, maar blijkbaar is het zéér moeilijk om én een SPF én een ‘schild tegen vervuiling’ in één formule te gieten. Chemistry, niet mijn beste vak!

Het masker tenslotte reinigt de huid intensief van invloeden van buitenaf. De toegevoegde actieve kool werkt als een magneet om poriën te reinigen en de witte klei heeft een sterk absorberende werking op teveel talg. Toegevoegde groene thee extracten helpen vrije radicalen te neutraliseren.En euh, die verpakking is toch ook veel te handig?

Kruidvat Daily Defense

Of de producten nu écht mijn huid volledig beschermen tegen schadelijke invloeden kan ik natuurlijk niet nagaan, maar ik merk wel dat m’n huid iets frisser oogt dan anders. Ik merk het verschil trouwens het meest wanneer ik de face mist gebruikt, dus als ik écht een favoriet moet kiezen uit deze lijn? Dan kies ik voor de face mist!

Alle producten uit de ‘Skin Science Daily Defense’-lijn kosten €5,49 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.

Groetjes,

Laura

16 thoughts on “Kruidvat’s New Skin Science ‘Daily Defense’ range!

  1. Fijne tip! Ik vind zo’n face mist altijd vooral fijn in de zomer, lekker fris en dan verzorgt het ook nog eens. Ik ga eens langs de Kruidvat binnenkort!

  2. Ik gebruik de dagcrème momenteel. Deze vind ik oké. Of het echt werkt is moeilijk te zeggen. De textuur doet mij een beetje denken aan zonnecrème. Voor mijn gemengde huid is deze dagcrème in combinatie met de hitte net wat te veel. Maar ja, dit weer is nu ook wel uitzonderlijk warm.

    1. Ja, kan ik geloven! Sinds ik zwanger ben is m’n huid wel net dat tikkeltje droger, dus nu is het ‘aanvaardbaar’ voor mijn huid! Maar snap wat je bedoelt!

  3. Há! Ik ga dit denk ik wel proberen! Mijn skin care producten zijn bijna op dus ik was al aan het snuffelen en opzoek naar andere dingen 🙂

  4. Je hebt me echt nieuwschierig gemaakt, de dag en nachtcreme van de Kruidvat Originals gebruik ik nu een tijdje en die vind ik ook heel fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *