Make-up

Kiko ‘Sunshine’ Powder Foundation

Een wonder geschiedde tijdens mijn reis naar Rome: ik kreeg zowaar een kleurtje! Niet zo héél erg natuurlijk – want iemand die quasi niet bruint is blij met élk kleurverschil – maar de foundation die ik meehad op reis was bijgevolg véél te licht. Gelukkig was er niet ver van het hotel een Kiko verscholen, waar ik deze prachtige compact foundation kocht.

Kiko Sunshine

Nu, eerst en vooral: dit is één van de eerste compact foundations die ik ooit kocht. Niet omdat ik niet van de textuur of dergelijke houd, maar gewoon, omdat een vloeibare foundation er in vele gevallen natuurlijker uitziet. In Rome was het echter zo warm dat ik toch koos voor de veiligheid van een compacte foundation, die z’n nut vooral bewijst bij vettigere huidjes en bij warme temperaturen.

Kiko Sunshine

Niet alleen de formule deed me overstag gaan om deze mee naar huis te nemen, ook de verpakking is prachtig! Roségouden tinnen blikje met luxeprint én een spiegeltje binnenin. Wat heeft een beautyliefhebber nog meer nodig om gelukkig van te worden?

Hoewel de kleur vrij donker lijkt in de verpakking, valt dat echt wel goed mee. De kleur ‘fair’ is eigenlijk een klein beetje te donker voor mij – de lichtste kleur in assortiment daar.. TYPISCH! – maar dat los ik hier in België op met een beetje Clarins Radiance Booster. Zo kan ik ook hier zonder foundation-line de deur uit stappen.

Kiko Sunshine

Maar, werkt ‘ie ook goed? Volmondig JA! Dit is by far een van de beste foundations die ik ooit uitgeprobeerd heb. Matte finish, goede dekking, SPF 20, makkelijk bij te werken .. Zo vaak gebruikt intussen, dat ik in het midden al een beetje ‘pan’ begin te zien. Wil dat dan zeggen dat’ie niet zuinig is? Integendeel! Ik heb gewoon de zijrandjes nog niet getoucheerd!

Kiko Sunshine

Intussen heb ik twee nieuwe exemplaren besteld in de kleur ‘very light’ op de Kiko website. Volgens mij past de kleur me iets beter. Iets meer voor de niet-Mediterraanse types me dunkt!

Deze ‘Sunshine’ Powder Foundation komt uit de Kiko ‘Trend’-limited edition collectie, en kost €15,90 per stuk. Verkrijgbaar zowel online, als in-store.

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Kiko ‘Sunshine’ Powder Foundation

  1. Amai, klinkt goed! Ik heb de hele roségouden lijn van KIKO nog niet bekeken omdat ik mijn make-up uitgaven aan het opsparen ben voor NY maar ik ben wel heel benieuwd! Ik heb zelf nog nooit een compactfoundation gebruikt.

  2. Deze foundation klinkt niet alleen goed maar ziet er ook nog eens super mooi uit zeg. Wat een pareltje. Als ik weer bij de Kiko kom, ga ik zeker even een kijkje nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *