Kiehl's, Tonic

Kiehl’s Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner

Jullie konden in een vorig artikel lezen dat ik bijna zonder Bioderma Sensibio Miscellair water zat! Omdat er niet direct een tripje naar Frankrijk inzat en ik toen nog niet wist dat het kleine Sébium flesje onderweg was, ging ik in mijn stash op zoek naar een tijdelijk alternatief. Ik vond mijn heil in een Deautybox-ontdekking: de (hou u vast, want het is een lange naam) Kiehl’s Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner.

week31

Met toners heb ik steeds een haat-liefde verhouding gehad. Sommige toners deden wonderen voor m’n huid (zoals die van Dermalogica), terwijl anderen ofwel niets deden (die van Lancaster) ofwel m’n huid in brand zetten (die van Garnier, auw auw auw). Helemaal enthousiast over het Kiehl’s product was ik initieel dus niet, al werd ik al wat gerustgesteld door het feit dat deze toner geen Alcohol bevatte.

Een toner moet voor mij de allerlaatste restjes make-up van m’n gezicht halen én m’n huid voorbereiden op m’n avondverzorging. Niets meer, niets minder. Dus alle andere hocus-pocus mag voor mij achterwege blijven. Deze toner van Kiehl’s beloofd ook enkel dat te doen, want hij werd speciaal ontwikkeld voor droge & gevoelige huid.

week31

De geur is niet zo neutraal als ik van Bioderma gewend was. Het ruikt allesbehalve naar komkommer, maar echt storend is het niet. ‘t Is eerder een kruidige geur, wat de ‘herbal’ in de naam natuurlijk zou verklaren. Hij doet trouwens volledig wat ik van ‘m verwacht: reinigen en ‘prepareren’. M’n avondverzorging wordt mooi opgenomen na gebruik van deze toner, en m’n huid voelt lekker fris aan. Aha, daarom dus komkommer!

week31

Als ik jullie nog een pluspunt mag meegeven: dit spul is ontzettend zuinig. Ik heb ‘m toch wel een tweetal weken elke avond gebruikt, en heb misschien 1/4 van dit kleine flesje van 40ml opgebruikt. Kan je je voorstellen hoe lang je dan wel niet doet met een full-size fles van 250ml?!

Ik twijfel nog of ik ‘m ga heraanschaffen, want ik ben nog steeds verknokt aan Bioderma, maar als alternatief kan dit zeker tellen! Duur is ‘ie niet, want voor €18 euro heb je een fles die super lang meegaat! Te koop in elk Kiehl’s filiaal!

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Kiehl’s Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner

  1. Lijkt me inderdaad een fijn product. Met zulke soort producten houd ik het ook vaak bij een merk omdat ik altijd bang ben dat mijn huid er niet tegen kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *