perfume

Juliette Has a Gun ‘Lady Vengeance’

In de wereld van nicheparfums, moet Juliette Has a Gun een van de meer toegankelijke en gekende merken zijn. Niet dat hun parfums simpel, goedkoop of niet speciaal genoeg zijn hoor. Het is vooral het brede assortiment aan vrouwengeuren dat maakt dat er voor elke vrouw wel wat wils bijzit. Het is tevens ook een parfumhuis waar ik zelf verslingerd aan geraakt ben, want de geuren ‘Mmmmm‘, ‘Sunny Side Up‘, ‘Not Another Oud’ & ‘Moscow Mule’ heb ik al een tijdje in mijn bezit. En intussen kwam er een vijfde bij: Lady Vengeance.

Juliette has a Gun

Voor ik jullie introduceer aan deze kick-ass ‘dame’, neem ik jullie even terug mee naar het jaar 2006. Het jaar waarin het merk het levenslicht zag. Opgericht door Romano Ricci, de kleinzoon van Nina Ricci, die vond dat het toch allemaal iets gewaagder mocht zijn in de parfumwereld. De raison d’être van de lijn was dan ook vrij duidelijk: een nieuwe ‘rock ‘nd elegance’-wind in de wereld van de nicheparfumerie blazen, door romantische en originele creaties te creëren waarin de hedendaagse vrouw zich weet te herkennen. En dat allemaal in een moderne verpakking gegoten.

Het idee was er, nu nog de geur. En niet eentje, maar direct twee. Twee geuren die met elkaar in schril contrast staan: Lady Charming & Lady Vengeance. Geen makkelijke klus, en net daarom werd beroep gedaan op de bekende parfumeur Francis Kurkdjian. Intussen aan het hoofd van z’n eigen parfumlabel – hartjes voor Baccarat Rouge 540! – maar in die tijd een van de meest gegeerde parfumneuzen om mee samen te werken. Hij was de leermeester van Romano, dus ergens wel logisch dat zijn invloed wel ergens zou terug te vinden zijn.

Lady Charming spreekt een beetje voor zichzelf, een ‘liefelijke’ rozen geur met fruitige en zoete toetsen. Te lief voor mij, maar dat hangt vooral af van je eigen karakter. Lady Vengeance was veel meer m’n ding. Gedurfder, uitgesprokener en nogal in-your-face. Net datgene waarvoor ‘Lady Vengeance’ staat.

Juliette has a Gun

Met dit parfum wilden Romano Ricci & Francis Kurkdjian de onmiskenbare vrouwelijkheid capteren. Zelfzeker en goddelijk sensueel. Een tikkeltje erotiserend zelfs. De rozengeur, geranium en lavendel zorgen voor een bloemige binnenkopper van jewelste, terwijl de ISO E, Pachouli en Ambroxan zorgen voor een zwoele ‘nasmaak’.

  • Topnoten: Bergamot & Lavendel
  • Hartnoten: Bulgaarse- & Marokkaanse roos, ISO E Super, Patchouli & Geranium
  • Basis: Vanille, Ambroxan & Witte Muskus

Het leuke aan dit parfum, is dat het blijft evolueren doorheen de dag. De schuldige daarvan? De ISO E Super! Dit synthetische geurelement heeft immers een rare eigenschap: veel mensen ruiken het zo nu en dan niet. Het kan dus zijn dat je om de zoveel tijd iets anders ruikt. Het zorgt er ook voor dat de geur op elke persoon anders gaat ruiken, en zelfs een anders gaat ruiken of je ‘m op je huid sprayt, dan wel op je haar of kledij.

Lady Vengeance is een complexe geur, doch toegankelijk! Een ideaal ‘instapmodel’ voor wanneer je je voor het eerst wil wagen aan iets anders dan de mainstream-parfumerie!

De ‘Juliette Has A Gun’ parfums worden verkocht bij de nicheparfumerie of online via deze link. Dit parfum is beschikbaar in een 50ml of 100ml variant!

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “Juliette Has a Gun ‘Lady Vengeance’

  1. Dit merk is geheel nieuw voor mij, maar ik vind de flacon er stoer uitzien. In ieder geval is het altijd leuk om eens iets nieuws uit te proberen.

  2. is weer eens wat anders dan die zoetsappige flesjes die je vaak ziet, of de geur iets is wat ik voor mijn vrouw zou kopen, zou ik eens moeten ruiken als ik in een parfumerie ben, maar zo te lezen zijn ze niet in de gemiddelde winkel verkrijgbaar.

  3. Ik kende het nog niet en op basis van de naam spreekt het mij ook niet direct aan. Het flesje daarentegen vind ik wel weer erg stoer en trekt me dan wel weer aan.

  4. Ik ken dit niet… Zelf ben ik vooral van de Mexx, Bruno Banani en dat soort geuren. Maar ook de bekende geuren in de niet bekende flesjes zijn grote favoriet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *