Jo Malone, parfum, perfume

My first Jo Malone: White Jasmin & Mint

Wie Londen zegt, zegt Jo Malone! Het stond dus al stiekem een beetje vast dat ik bij een filiaal of counter zou langsgaan toen we er een maandje geleden op verlengd weekend gingen. In King’s Cross was het al zover, tsjakaaaaaaa! Vriendje meesleuren naar binnen en hem laten snuffelen aan de verschillende geuren. Zowel hij als ik raakten er echter niet direct aan uit, dus liep ik met twee jaszakken overladen met spray-on-samples terug naar buiten.

Jo Malone

Zowel bij Selfridges als de volgende Jo Malone shops wist ik nog steeds niet welke ik ging nemen. Het ging tussen de Wood Sage & Sea Salt én de White Jasmin & Mint. Nu, als je naar de titel kijkt weet je natuurlijk al welke het uiteindelijk geworden is. Laat ons zeggen dat de inner-jasmin-hippy het gewonnen heeft van de allround-practical-me toen we nét naar huis wilden gaan. Het werd een 30ml flesje, daar ik stiekem al té veel had uitgegeven in Londen.

Jo Malone

Jo Malone verkoopt geen parfum, maar wél ‘eau de Cologne’. De geuren zijn bijgevolg zeer intens en echt erg langhoudend, wat ervoor zorgt dat je wel een tijdje met zo’n flesje kan doen. Ze worden trouwens verpakt in een prachtige doos mét strik. Luxepaard-alert! Al vind ik dat de prijs al bij al nog meevalt tegenover parfumerie-merken.

Jo Malone

White Jasmin & Mint is een geur uit de ‘Light Floral’-geurcategorie, die ook slechts deze twee geurnoten bevat. Ik kan ‘m moeilijk omschrijven, maar als je fan bent van lichte, frisse én bloemige geuren, ben ik er zeker van dat dit iets voor jou is. Je ruikt voornamelijk jasmijn, maar de munt maakt het geheel net iets minder bloemig, vandaar ook ‘Light Floral’.

Ik kocht m’n exemplaar in de boetiek in King’s Cross voor 44,00 euro. De grote variant van 100ml kost 88,00, maar daar krijg je natuurlijk wél meer of het dubbele voor! Heb jij al iets van Jo Malone??

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “My first Jo Malone: White Jasmin & Mint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *