Personal, Rain Pharma, skincare, Wellness

Introducing The Rainpharma Philosophy!Introducing The Rainpharma Philosophy!

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Je hoorde mij al enthousiast wezen toen ik de Deautybox van November in mijn bezig kreeg. Rainpharma, I like it! Niet alleen omdat het een 100% Belgisch merk is, of omdat er héél wat over gepraat wordt. Neen, voor mij heeft Rainpharma een streepje voor op andere merken. Why, you may ask. EASY!

P1010127

Zoals jullie op de ‘over mij’ pagina wellicht hebben gelezen, ben ik vorig jaar begonnen met bloggen als een soort van protestscheeuw tegenover de cosmeticasector. Heel wat (loze) beloften, weinig tot geen begeleiding in het aankopen van producten en heel vaak het geven van een verkeerd advies. Na een zoveelste keer een miskoop te hebben gedaan in het jaar 2010, ben ik Beautyblogs beginnen lezen, op zoek naar eerlijke adviezen. Sommige bloggers laten zich echter ook al inpalmen door de beautymarkt, waardoor ik uiteindelijk zélf de stap heb gezet naar het bloggen. Niet om gratis producten te krijgen, of er mijn zakken mee te vullen. Neen, enkel omdat het mij interesseerde en ik mensen een eerlijke mening wil geven over een bepaald product. Dat is mijn filosofie. Die van Rainpharma, komt daar griezelig dichtbij!

Their vision on skincare

Bij RainPharma komen kwaliteit en geloofwaardigheid altijd op de eerste plaats. Ze helpen je bij het kiezen van eene product, en besteden héél erg veel zorg aan de klantenrelatie. Al de producten van RainPharma worden in België door henzelf ontwikkeld en geproduceerd. Enkel wanneer ze overtuigd zijn van een product, brengen ze het op de markt. Past een product niet bij je, dan loop je er niet zo maar mee uit de winkel. Niemand houdt van een miskoop. Jij niet, ik niet, en Rainpharma zeker niet!

Herken jij hier ook mijn blogfilosofie in?
Herken jij hier ook mijn blogfilosofie in?

Huidverzorging is een belangrijk item, maar eigenlijk is dat maar het topje van de skinhealth-piramide. De echte kracht van je huid komt van binnenuit. Dat is zeker geen rocketscience, maar dit wordt eigenlijk te vaak vergeten. Te weinig slapen, ongezond eten, stress, roken, etc etc .. Het zijn allemaal factoren die de kwaliteit van onze huid geen goed doen. Rainpharma richt zich daarom niet alleen op skincare, maar ook op voedingssuplementen die je kunnen helpen bij het verzorgen van je huid. Hoe dat precies in z’n werk gaat, zal je zelf eens moeten gaan uitzoeken bij Rainpharma, want voor iedereen wordt een persoonlijk advies gegeven! Over de skincare-lijn zelf, daar kan ik jullie nu wel al het één en ander vertellen want ik het ze al aan de lijve mogen ondervinden (maar daar hoor je binnenkort meer over)

Their Skincare Routines

Het huidplan van RainPharma bestaat uit vijf stappen bestaande uit een voorbereiding, reiniging en het terug in balans brengen van je huid. Ik heb ze even kort voor je opgesomd:

De Magnetic precleanser (stap 1) trekt het overtollige sebum bindt aan als een magneet. Door het product vervolgens te emulgeren (= mengen met water) lossen de vetten op. Het tintelt zelfs een beetje als je’m met water mengt! Deze voorreiniger verlost de huid ook van waterproof make-up, milieuverontreiniging, resten van zonnefilters en alle andere troep.

rain_0

Als tweede reinigingstap, vinden we een scrub terug. De Gentle Jojoba Face Scrub werkt niet met pitjes of synthetische scrubbestandelen maar wel met olie-bolletjes, gemaakt van jojoba-olie. Deze olie-bolletjes hebben geen scherpe randjes. Dode huidcellen komen los, zonder de huid te beschadigen of uit balans te brengen.

Tenslotte (stap 3) komen we aan de laatste reiniger, de Allround Face Cleanser. Deze zorgt ervoor dat alle water-oplosbare vuildeeltjes goed worden verwijderd, evenals eventuele resten van de Magnetic Precleanser of de Gentle Jojoba Face Scrub. Wanneer je last hebt van ancé, kan deze stap worden vervangen door de Pimple Attack Treatment. Deze crème moet plaatselijk worden aangebracht op de probleemzones. Ze bevat immers salicylzuur om de bacteriën te bestrijden, maar ook verzachtende ingrediënten zoals allantoïn en aloë vera om roodheid tegen te gaan. Check!

Na het reinigen moet de huid weer in balans worden gebracht. Rainpharma ontwikkelde daarvoor zowel een serum als een gamma aan dagcrèmes. Het serum bevat verschillende zeer kostbare ingrediënten waarvan onderzoek aangetoond heeft dat ze rimpels zouden verminderen, pigmentatie zouden aanpakken, couperose verbeteren, een positieve invloed hebben op acné, enzovoort. Wondermiddeltje me dunkt (eerste bevindingen zijn alvast goed!). De dagcrèmes worden gekozen op basis van jouw huidtype. Ze zijn rijker dan de gemiddelde huidverzorgingsmerken, dus je moet toch even wennen bij het aanbrengen van de crèmes. Voor deze laatste is het essentieel dat je met één van de medewerkers zoekt naar de crème die het beste bij je past.

P1010136

Convinced?

Ik alvast wel. Was het niet door hun gelijkaardige filosofie, is het door hun producten. Ik heb er een intakegesprek opzitten, samen met een behandeling en ben nu trouw hun producten gaan gebruiken. Maar daar lees je ongetwijfeld binnenkort meer over!

Voor wie eens een dagje in Antwerpen vertoeft, spring zeker eens binnen! Het ligt vlak aan de Meir en je kan er vrij binnen- & buitenwandelen. Enjoy ladies 😉

Groetjes,

Laura

16 thoughts on “Introducing The Rainpharma Philosophy!Introducing The Rainpharma Philosophy!

 1. Hier nog een grote Rainpharma fan! De service, de winkel, de behandelingen en de producten, er is geen enkel aspect dat niet kop en nek boven alle andere merken uitsteekt. Ik ben volledig overgeschakeld op Rainpharma gezichtsverzorging (met hier en daar wel nog wat Lush maar bon :D) en ik zie na een paar weken al serieus wat verbetering. Go Rainpharma!

  1. Ja, heb het gelezen dat je ook geweest bent! ‘t is echt ‘griezelig’ hoe hun filosofie en mijn blogfilosofie op elkaar lijken. Die behandeling eeft echt wonderen gedaan!

   Heb je héél hun skincare gamma?

 2. Kan dat zijn dat ze ook in Hasselt zitten? Een vriendin van mij gaat daar soms. Maar ze gaat nooit naar antwerpen omdat het te ver is

    1. Ze nemen echt de tijd om alles haarfijn uit te leggen! Ligt trouwens in de zelfde omgeving als Cosmeticary, Kiehl’s & MAC 😉 Dus geen excuses om niet te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *