Body- & Skincare

Introducing Chado

Wie mij al even volgt in de blogosphere, weet dat ik ‘t niet zo heb voor extreme make-up looks. Hoewel ik ze mooi vind om naar te kijken, past het niet bij wie ik ben. Ik hou het graag sober, en ik probeer m’n look altijd zo natuurlijk mogelijk te houden. Alleen op het vlak van lippenstift durf ik al eens te gaan experimenteren. Ook ‘cute packaging’ doet me al eens overstag gaan, maar over het algemeen kan je mij ‘t meeste spotten met een frisse, natuurlijke make-up look.

Chado

The Brand

Nog niet zo heel lang geleden werd ik voorgesteld aan het merk Chado, een Zwitsers make-up & verzorgingsmerk dat zich richt op het verbeteren van natuurlijke schoonheid én het in de verf zetten van je natuurlijke troeven. Geen schreeuwerige verpakkingen of kleuren, maar een kwalitatief merk, met een cleane uitstraling en een beperkt, maar stevig basisassortiment.

Het principe van het gehele Chado-assortiment is simpel: het in balans brengen van het gezicht en het inkaderen van de ogen door de wenkbrauwen te verzorgen. Ze bieden een brede waaier aan van wenkbrauwproducten: van voedende oliën tot ‘sculpting pomades’ en poeders. Want, als je de wenkbrauwen goed hebt – de beste vorm, volheid en structuur voor je gezicht – valt al het andere moeiteloos op zijn plaats. Een beetje het ‘Anastasia’-principe, me dunkt. Maar dan iets meer naturel. Want als ik van één iets zot word, is het van al die ‘oversculpted’ brows. Daarom ook dat ik de hele wenkbrauw-trend wat aan me liet voorbij gaan. Tot nu.

Chado

Ik testte immers drie producten uit, uit het Chado-verzorgingsgamma en stel ze vandaag even kort aan jullie voor.

L’Huile Cristal

Een voedende olie voor de wenkbrauwen, speciaal gemaakt voor mensen met kwetsbare wenkbrauwen die snel last hebben van droogheid. Gebruiken is simpel, gewoon rechtstreeks aanbrengen met de rollerball-applicator op de wenkbrauwen en masseer het product zachtjes in de richting van de haargroei. Ook na een epilatie heeft de olie zijn nut: de olie werkt kalmerend!

Chado

Leuke extra: Bewaar het flesje in de koelkast zodat het metalen applicatie-bolletje koud aanvoelt, dat zorgt namelijk voor een onmiddellijk zichtbaar en voelbaar effect!

Le Soin Pyjama

Dit product kan je ‘t beste vergelijken met het alombekende ‘Revitalash’-product: het zorgt voor sterkere, vollere en volumineuzere wenkbrauwen en wimpers door het ‘s avonds (en eventueel ook ‘s morgens) aan te brengen. Het aanbrengen is simpel: je brengt het aan met een mascaraborsteltje en laat het inwerken

Chado

De formule – de technische details bespaar ik jullie even – werkt op twee belangrijke factoren: het voorkomt vochtverlies van de wimper- & wenkbrauwhaartjes én het geeft extra voeding. Ook werden er stamcellen toegevoegd die de vitaliteit van de huid verhogen, en zo veroudering en uitval tegengaat.

This sh*t works. Echt. Na drie weken ben ik zelfs even moeten stoppen met het dagelijks aanbrengen. Mijn wimpers werden zó lang en stevig, dat ik met een laagje mascara steeds maar tegen mijn bril aan zat. Hoe het dus ook te goed kan werken. Wat mij betreft dus een echte voltreffer deze!

Baume Magique

Nog zo’n favoriet is de Baume Magique! Een hydraterende balsem die de kleur van de lippen – en overigens ook de huid! – verbetert omdat hij reageert met de pH-waarde en temperatuur van jouw lippen. Hierdoor lijken de lippen voller, frisser en krijgen ze een stralende afwerking. Daarnaast heeft de balsem een herstellend effect.

Chado

Fun fact: als je ‘m op je wangen aanbrengt, krijg je niet alleen een gezond, blozend kleurtje, maar de glans van de balsem doet dienst als subtiele highlighter. Ook heeft de balsem een SPF van 15! Leuk meegenomen toch?

Chado is exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde niche-parfumerieën. Adviesprijzen liggen tussen de €28 en €36 per product. Make-up zit ook in het assortiment, maar daar vertel ik jullie graag een volgende keer over!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Introducing Chado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *