perfume

In a Woody Mood ..

Een van de zaken die ik ontzettend leuk vind aan nicheparfums, is dat heel wat van de geuren die ontwikkeld worden binnen deze ‘wereld’ unisex zijn. Net zoals bij mij het geval is, houdt mijn vriend wel van een lekkere geur en toeval wil dat we best wel dezelfde smaak hebben op dat vlak. Om te vermijden dat m’n vriend naar bloemetjes ruikt en ik naar de welgekende ‘sport’-mannengeuren, halen we vaak onze gram in de nicheparfumerie. Woody Mood van Olfactive Studio is voorlopig een gedeelde favoriet!

Olfactive Studio staat bekend om de manier waarop ze er in slagen om hedendaagse fotografie en kunst in een parfum kunnen gieten. Fotografen en parfumeurs werken samen om een moment vast te leggen. Niet alleen op beeld, maar ook qua geur. Een streling voor oog als voor neus dus.

Woody Mood

Woody Mood werd vorig jaar gecreëerd door parfumneus Bernard Duchaufour – een bekende freelance parfumeur uit Grasse, la Provence – met de bedoeling om de stilte, doch de immense grootsheid van een Sequoiabos te capteren. Een parfum dat subtiel opent met een kick-ass houtig akkoord dat volgt. Heerlijk!

Voor de topnoten werd er beroep gedaan op bergamot, gember, scharlei en saffraan. Het houterige hart met zwarte thee, sequoia, jatamansi-bloem en wierook zorgen voor een mannelijke uitstraling, terwijl de basisnoten van patchouli, cacao, benzoin en leder de meeste vrouwen wel zal bekoren. Je kan de geur ’t best omschrijven als een sensuele houtgeur.

Woody Mood

Een tikkeltje zoet zelfs, maar niet in die mate dat hij niet draagbaar is voor mannen. Integendeel! M’n vriend gebruikt ‘m intussen dagelijks, en het gekke is, wanneer we ‘m allebei dragen het parfum toch zó anders ruikt. Heerlijk toch, de wondere wereld van geuren?

Dit parfum van Olfactive Studio komt in een flacon van 100 ml en kost €140. Enkel in geselecteerde verkooppunten verkijgbaar. Volledige lijst kan via deze link opgevraagd worden

Groetjes,

Laura

17 thoughts on “In a Woody Mood ..

  1. Dit lijkt me qua geurnoten wel iets voor mij, ik hou wel van een houterige geur tegenwoordig. Mijn vriend is eerder voor de frisse ‘typische’ mannengeuren dus moest ik zo eentje aanschaffen is hij alleen voor mij, haha!

    1. Is een beetje om het ‘speciale’ er aan te bewaren hé. Als iedereen het zomaar kon kopen in eender welke parfumerie, zou het geen nichegeur meer zijn natuurlijk.. Ook krijg je bij de geselecteerde verkooppunten telkens een uitgebreid verhaal, uitleg en geurontdekking!

  2. Klinkt super goed! Laatste tijd ben ik ook heel erg in-to geurtjes, zo jammer dat je ze niet allemaal tegelijk kan dragen haha, soms sta ik echt heel lang voor mn verzameling te prakkeseren welke ik op zou doen, ik wist niet eens dat er unisex parfum was tbh, leuk om te weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *