Body- & Skincare

IKARI – ‘Your Skin’ & nieuwe routine!

Het laatste jaar heeft m’n huid een enorme metamorfose ondergaan. Sinds ik heel ingrediënten- & skintype-bewust ben gaan smeren, is de conditie van m’n huid er ontzettend op vooruit gegaan. Het heeft even geduurd vooraleer ik doorhad hoe ik m’n routine hier aan kon aanpassen, maar wist je dat er slechts één op de vier vrouwen effectief weet welk huidtype ze hebben? Shocking!

Maar goed, ik zeg wel dat ik m’n huid ken. Behoor ik effectief wel tot die 25% die ‘t wel weet, vroeg ik me af? Toen ik dan ook de kans kreeg om m’n huid te gaan ‘meten & analyseren’ in de Carpe ‘Care’ Centrum van Ikari Oprichters – Dr. Karavani & Karen Housen – in Antwerpen, kon ik niet anders dan ingaan op dat aanbod!

IKARI Skincare

Het Carpe ‘Care’ Centrum staat niet alleen voor haar botox & laserbehandelingen, maar ook voor een zogenaamde ‘Your Skin’-meeting. In slechts enkele minuten werd mijn huid op verschillende plaatsen (voorhoofd, neus, kin, kaaklijn, .. ) door therapeut Charlotte gemeten met Skincode-toestel, waarna ik buitenwandel met een grondige huidanalyse. And I was right, een gevoelige, gemengde huid, die op bepaalde plekken erg droog kan worden. Leuk om dat nu eens ‘officieel’ bevestigd te zien.

IKARI Skincare

IKARI Skincare

Goed, nu dat bevestigd werd, kon de huidspecialist mij een gepersonaliseerde combinatie van producten bij elkaar zetten, van reiniging tot hydratatie. Ik ga de komende maanden mijn gepersonaliseerd product uit de Pure (de reinigingslijn), Care (het herstellen via een serum) & Renew (vernieuwing via stamcellen & antioxidanten)-lijn uitproberen, en kijken wat dat voor effect heeft op m’n huid.

IKARI Skincare

Ook kreeg ik de kans om even samen te zitten met skinguru Ingrid Van Riet, om haar enkele vragen te stellen hoe zij mijn huidtype zou kunnen rijmen aan een hoge zonne-bescherming. Want, hoewel ik al enkele aangename producten heb ontdekt, het is nog steeds puzzelen om mijn skincare te rijmen met mijn zonneproducten. Er kwamen wat interessante zaken & tips bovendrijven, waar ik binnenkort mee aan de slag ga!

IKARI Skincare

Kenden jullie het merk IKARI al, of hebben jullie al eens een ‘custom skincare’ programma gevolgd? Ben benieuwd wat de resultaten waren!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “IKARI – ‘Your Skin’ & nieuwe routine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *