Tips & Tricks

How to: Stappenplan voor het reinigen van je huidHow to: Stappenplan voor het reinigen van je huid

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Four simple rules for a healthy-looking skin

Niets vervelender dat puistjes, mee-eters of verstopte porieën nadat je make-up hebt gedragen. Vaak wordt make-up slecht verwijderd op het einde van de dag, waardoor je huid niet volledig kan herstellen of gaat ‘verstoppen’. Ook wanneer je slechts zelden of geen make-up draagt, is het belangrijk om je gezicht ’s avonds te reinigen. Door bijvoorbeeld de vervuiling die in de lucht hangt kan je gezicht het hard te verduren krijgen, waardoor je poriën kunnen verstopt raken. Ook dit zorgt weer voor de nodige gevolgen en de slechte humeurtjes die je er gratis en voor niets bijkrijgt.

Om je make-up goed te verwijderen zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Wanneer je deze eenvoudige  stapjes volgt ga je met een schone huid naar bed en wordt je met een gezonde huid weer wakker.

Stap 1: Verwijderen van make-up

Gebruik een make-up remover, aangepast aan de noden van je huid, om je make-up te verwijderen. Het is helemaal niet erg om een paar wattenschijfjes te gebruiken, ieder restje make-up dat verwijdert kan worden, is er eentje die je geen last meer kan bezorgen! Neem ook voldoende tijd om je ogen te demaquilleren. De huid rondom je ogen is immers héél wat gevoeliger dan andere zones, en heeft dus extra aandacht nodig.

Ik gebruik de doekjes van Essence (2,49€ bij kruidvat) Bij mij moet het immers snel gaan, en de prijs&kwaliteit is niet te evenaren! Een echte topper!
Ik gebruik de doekjes van Essence (2,49€ bij kruidvat)
Bij mij moet het immers snel gaan, en de prijs&kwaliteit
is niet te evenaren! Een echte topper!

Let wel, reinigingsdoekjes alleen zullen je huid niet volledig schoon krijgen. Dit is slechts een eerste stap in het reinigingsproces. Wil je je huid volledig schoonmaken? Gebruik dan nog een reinigingsgel of -lotion!

Stap 2: Verfrissen van de huid

Wat je ook kan gebruiken als je het graag wat sneller vooruit ziet gaan, zijn reinigingsdoekjes. Met deze doekjes kan je zowel foundation als oog-make-up vewijderen. Een echte allrounder dus. Let wel op. Er bestaan veel soorten doekjes. Zorg dat je een merk en type neemt, afgestemd op jouw huidtype.

Wanneer je gezicht volledig make-up loos is gebruik je een tonic. Hiermee fris je de huid op en verwijder je de allerlaatste restjes make-up.

Stap 3: Scrubben die handel!

Een stap die je slechts een keer (maximum twee keer als je een vetter of onzuiver huidtype hebt) per week te doen. Het scrubben van de huid dient om dode huidcellen of resterend vuil te verwijderen. Hierdoor gaat je huid sneller crèmes opnemen, en wordt hij ongelooflijk zacht.

Deze topper van Garnier (€5.99 bij Kruidvat) is niet duur,  en werd specifiek ontwikkeld voor mensen die vaak last hebben van mee-eters in het gezicht
Deze topper van Garnier (€5.99 bij Kruidvat) is niet duur,
en werd specifiek ontwikkeld voor mensen die
vaak last hebben van mee-eters in het gezicht

Mensen die nooit scrubben daag ik uit het eens te proberen! Oordeel daarna zelf hoe zacht je huid wordt na een goeie scrubbeurt! Scrub je gezicht natuurlijk ook niet zo hard als bij een lichaamsscrub. Je gezicht is immers veel gevoeliger!

Stap 4: Voeden is de sleutel tot succes!

Tenslotte sluit je het verwijderen van je make-up af met het gebruik van een goede dag- of nachtcrème. Met deze crème geef je de huid de laatste en noodzakelijke boost die het nodig heeft om en het zorgt ervoor dat je huid tijdens het slapen goed gevoed wordt.

Zo, tot zo ver deze eenvoudig te volgen tips! Pas jij deze al toe? Of doe jij het anders? Laat gerust iets achter, we kunnen enkel maar bijleren!
Groetjes,
Laura

 

.

1 thought on “How to: Stappenplan voor het reinigen van je huidHow to: Stappenplan voor het reinigen van je huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *