Tips & Tricks

How to: Bloggen & Toch Sparen

Let’s talk money! Velen onder jullie denken misschien dat ik bakken geld verdien, maar schijn bedriegt. Ik ontken niet dat erg veel op reis ga en ook een dure aankoop (zowel voor m’n blog als privé) schuw ik niet. maar natuurlijk heb ik nog steeds geen ezeltje dat ‘geld schijt’. Ik werk voor 90% van wat je op deze blog ziet verschijnen en ik heb doorheen de jaren geleerd om verstandig met geld om te gaan. Graag geef ik jullie dan wat tips mee, omdat ik soms wat ‘gemene’ reacties krijg als ik ergens heen ga of een high-end product op m’n blog voorstel ..

Huygens

Zeg soms eens nee

Is het zo verkeerd om eens een date met vrienden af te slaan als je krap bij kas zit? Vaak zit het ‘m in kleine aankopen: een treinticket, een broodje hier, een flesje met cola daar .. Ik weet van mezelf dat als ik met vrienden afspreek, ik toch minstens een 20-tal eurootjes kwijt ben. Als ik dan nog eens uitga, loopt dat dan ook snel op. Daarom, bij een krappe maand durf ik al eens sneller nee te zeggen en daar is écht niets mis mee!

Zorg dragen voor je duur materiaal

Iets waar ik mij ontzettend aan kan ergeren, is het feit dat we leven in een wegwerpmaatschappij. M’n hart breekt elke keer als ik in de telecomwinkel sta en wéér een jong meisje of jongeman zie staan die z’n smartphone binnenbrengt omdat ze ‘m lieten vallen. Mensen zorgen gewoon véél minder voor hun spullen dan vroeger..Hetzelfde met tablets, horloges, (zonne-)brillen en andere dure gadgets.. Waarom is het zo moeilijk om goed voor je dingen te zorgen?

Huygens

Wel, ik ken mezelf en heb voor m’n iPhone intussen weer een stevige Mophie-juicepackhoes gekocht. Ook voor m’n mama haar iPad heb ik een universele 10 inch hoes met steun gekocht (zo kan ze kijken zonder ‘m vast te houden) samen met een felle Alcatel One Touch Pop C5 hoes voor haar GSM. Voor m’n broer z’n Huawei, kocht ik een Huawei Asccend Mate 7 hoesje. Just in case .. En please people, LET OP JE SPULLEN!

Koop enkel wat je nodig hebt

Mensen die alleen wonen kennen het fenomeen wellicht wel: je komt thuis met een kar en meer dan 25% daarvan bestaat uit impulsaankopen. I’m guilty as charged! Voor één keer zeker niet erg, maar als je dat elke keer voorhebt als je uit winkelen gaat, lopen de kosten ook snel op.

Plus, nog nooit meegemaakt dat je ineens een prachtig kleedje, topje of broek ziet hangen, maar er eigenlijk geen nodig hebt? Wel, af en toe eens nee zeggen tegen zo’n kind-of-spending-sprees sparen écht veel geld uit. Waar ik vroeger misschien €200 euro per maand extra uitgaf aan cosmetica, kledij & schoenen, is dat nu drastisch verminderd! It hurts, maar niet je budget!

Water VS frisdrank

Water drinken in plaats van frisdrank is ook weer zo’n gouden tip! ‘t Is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder. Ik sleur nu zo’n waterfles mee naar’t werk, in combinatie met blikjes van thuis. Kijk bij eens bij Waterflessenwinkel.nl voor een waterfles in een flashy of apart kleurtje en je hoeft ook nooit meer plastic flesjes te kopen! ‘t Is bovendien ook goed voor het milieu 😉

Keuzes maken

M’n laatste gouden tip is er ééntje die soms pijn doet: kiezen! Weet dat als ik een reisje plan of vliegtickets boek, ik me er van bewust ben dat ik bijvoorbeeld die schoenen die ik al maanden wil, niet kan kopen. Het is bij mij ALTIJD een of-of-verhaal, nooit een en-en. Daar ben ik stiekem gewoon te gierig voor!

Huygens

Nu ook met m’n bril. Ik wil al héél lang een nieuwe zomerjas, maar door het kopen van m’n nieuwe Louis Vuitton sjaal(tweedehands natuurliijjjjjjk!) én het feit dat ik een bril moest dragen heb ik m’n aankoop nog

Ik hoop dat ik dus vanaf nu géén ‘gemene’ reacties meer krijg (ik ben ook maar een working-class girl) én dat jullie deze tips kunnen gebruiken in jullie eigen ‘menage’ !

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “How to: Bloggen & Toch Sparen

 1. Hoezo kijg je gemene reacties?
  Ik probeer altijd te sparen door een bepaald bedrag aan de kant te zetten, zo dat ik zeker weet dat ik iets spaar en door altijd 3x na te denken als ik die ene aankoop nu echt wel nodig heb. Meestal denk ik “meh” en laat ik die dure aankoop in de webshop voor wat hij is. En als we op reis gaan, kijk ik altijd op 10 sites om te vergelijken, ga ik in een iets rustigere periode en gaan we met de auto, indien mogelijk. Goede tips!

  1. Soms op twitter, en heb ook al eens een mailtje binnengekregen waarin stond dat ik een slecht voorbeeld was voor de jeugd door zo veel naar Disney te gaan en op reis te gaan. Ze dacht immers dat alles gesponsord was.. ‘k Was écht boos!

 2. Krijg je echt veel gemene reacties? Wat stom! Ik koop ook veel make-up omdat ik dat gewoon leuk vind en ik werk er ook voor dus ik vind dat niemand daar commentaar op hoeft te hebben. 🙂

  1. Ja, ik kreeg eens een mailtje van iemand die me verweet dat ik een slecht voorbeeld zou zijn door te doen alsof ik alles koop én gesponsorde reisjes kreeg. Sorry, maar ik ga effectief voor alles werken! Was echt niet goed van dat mailtje. Is gek genoeg nog niet zo lang geleden..

 3. Aaah, wat rottig dat ze je daarvan beschuldigen! Waarom zou je niet gewoon lekker gespaard kunnen hebben voor je vakanties. Sommige mensen geven al hun spaargeld uit aan schoenen en andere dus aan vakanties…. zou ik ook doen trouwens!

  Heel leuk artikel trouwens.

 4. Omg, ik besluit daaruit dat da vrouwmens in eerste instantie stikjaloers op je is… En ten tweede beslis je nog altijd zelf wat je doet met je geld. Mijn prioriteiten zijn ook ferm verschoven sinds iliasje er is en dat we een huis gekocht hebben. Ik moest ervoor, in principe, achter weinig kijken. Blokkeren die handel! 🙂

 5. Goeie tips, het leven is echt een stuk duurder geworden merk ik. Wel heel erg dat je nare reacties krijgt, niemand hoeft zich toch met jouw uitgaven te bemoeien. En helaas, als blogger in België krijg je nagenoeg niks gesponsord en zeker geen reizen.

  1. Erg hé eigenlijk.. Nu heb die mevrouw (ze was een jaar of 40) achteraf nooit meer op m’n blog gezien uiteindelijk. Maar goed.. Ik geniet van het reizen zo lang ik het kan.. En EH is een hobby hé, en die kosten allemaal geld! Toch??!

 6. Goeie tips Laura! Vooral met dat eerste punt heb ik het wel moeilijk. Mijn vriend en mijn vrienden zijn allemaal enorme foodies en vroeger ging ik ongeveer wekelijks gaan eten. Tot ik zotter van beauty werd en besefte dat iedere keer ongeveer zo veel kostte als een high-end lipstick. Ik probeer dus ook eens meer “nee” te zeggen en te besparen op dingen zoals broodjes en Starbucks.

 7. Zulke goeie tips! Na mijn reis ben ik totaal platzak dus zijn deze tips zeker welkom voor mij! En wat een lompe reactie! Mensen horen zich eerst en vooral niet te moeien met je uitgaven! Zo erg dat mensen tegenwoordig gewoon oordelen zonder te weten hoe het allemaal I elkaar zit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *