Personal, Travel

Herfstig genot bij Wu Wei

Sinds de geboorte van Aline staat mijn leven bijna uitsluitend in het teken van dat kleine, schattige mensje. Heerlijk, zo’n kleintje in huis, maar toen het einde van m’n zwangerschapsverlof begon te naderen, voelde ik dat het stilaan tijd werd om nog eventjes tijd voor mezelf te nemen. Ook het vallen van het blad en de herfstige temperature speelden uiteraard een rol, maar stiekem had ik ook nood aan eens een dagje weg van de pampers, flesjes en andere baby-stuff. Begin oktober zakte daarom ik af met één van m’n beste vriendinnen – zij is intussen ook zwanger! Babyboom! – naar mijn favoriete Belgische wellnessadres: Wu Wei in Kortrijk!

wu wei

Eerst en vooral: wauw! Ik ken Wu Wei intussen al als m’n broekzak, maar nog nooit heb ik de omgeving rond het complex zo mooi gezien. Het licht, de temperaturen, de kleuren in en rond de gebouwen, .. . Ik ben dol op de herfst, en om Wu Wei nu eens in dit seizoen te kunnen meemaken.

wu wei

wu wei

wu wei

De dag begonnen we in het zwembad. Omdat het vrij rustig was konden we een uurtje bijna ongestoord dobberen, bijkletsen, genieten van de bubbels en de stilte. Een ideale opwarmer voor de behandeling die daarna op het programma stond. Mijn vriendin genoot van de zwangerschapsbehandeling die ik vorig jaar mocht ondergaan, terwijl ik getrakteerd werd op een full-on Spa Behandeling. Iets wat ik nog NOOIT gedaan heb, dus vond het als courante wellness-ganger dit keer wel best spannend.

Eerst werd m’n rug met een scrub met grove korrel gescrubd – met producten van Ahava, voor de geinteresseerden – en vervolgens ingepakt met modder. Klinkt vies, maar het was eigenlijk verrassend ontspannend. De modder werd lekker warm, zodat ik op den duur zelfs een beetje slaperig werd. Na het verwijderen van de modder kreeg ik ook nog een deugddoende rug, schouder – & nekmassage, zodat ik uitermate rustig m’n dag bij Wu Wei kon verderzetten. Ook m’n vriendin was maxi-relaxie, met happy mommy-to-be tot gevolg!

wu wei

wu wei

Enkele sauna-, hammam- & zwembadmomentjes later besloten de dag af te sluiten met een heerlijke kop thee en wat fingerfood. Herfstiger dan dit wordt het toch niet hé?

wu wei

wu wei

Prijzen, menukaart, themadagen én de verschillende lichaamsbehandelingen vind je terug op hun website. Wu Wei zelf vind je terug in de Kongoweg 23, 8500 Kortrijk

Groetjes,

Laura

1 thought on “Herfstig genot bij Wu Wei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *