Guerlian, parfum, perfume

Guerlian – La petite Robe Noir!

Every girl looks good in a little black dress!

De meerderheid onder jullie heeft zonder twijfel dat éne favoriete zwarte kleedje in de kast hangen, waarmee je eindeloos kan combineren, schitteren, stralen en betoveren. Elegant, classy en sexy zonder vulgair te zijn. Het Franse Guerlian durfde het aan om dit gevoel in een parfum te gieten. Eentje die intussen uitgegroeid is tot een klassieker, namelijk “La Petite Robe Noire”. Door zijn sterke specifieke geur, heeft La Petite Robe Noire zowel voor- als tegenstanders. Toegegeven, dit parfum springt er echt uit en ‘you love it or you hate it’ ! Waarom precies, vraag je je wellicht af?

De Geur
Eerst en vooral zijn de geurelementen zelf zeker niet alledaags. De hoofdnoot van zwarte kersen is er zelfs eentje die niet zo heel vaak gebruikt wordt in de parfumwereld. De rode vruchten en bergamot die ook werden toegevoegd, werden heel fijn gecombineerd met Bulgaarse en Turkse roos.

La petite robe noir

Daarnaast bevat de geur gerookte zwarte thee en de befaamde Guerlinade (tonkaboon, vanille, iris en patchoeli). Deze laatste geurcombinatie zorgt er geeft ‘La Petite Robe Noir’ haar typische Guerlain-geur. Een zwoele zoete geur, die wellicht niet iedereen zal bekoren. Want zoals ik al eerder zei, you love it or you hate it.

De Flacon
Vervolgens is er ook de flacon. Guerlian speelde het slim, en breide aan de flacon een volledig verhaal waarin de vrouw die de geur draagt de hoofdrol zou kunnen spelen. Guerlian berschrijft het zo “Het Parijse meisje in klein zwart jurkje, dat dansend door de straten van Parijs loopt met dit heerlijke parfum op, waarbij ze alle heren in de straten betovert.” Het alombekende beeld van de Franse Lolita of femme fatale. Welke vrouw droomt hier niet van?
Omdat mijn vriend'm niets vindt, nam ik dan maar de miniatuurversie!
Omdat mijn vriend’m niets vindt, nam ik dan maar de miniatuurversie!
Het flesje is opnieuw een echte Guerlain-klassieker (met Mitsoukou in het achterhoofd) waar ook extra aandacht werd besteed aan de vrouwelijke vormen. Een echte ‘Little Black Dress’ accentueert immers de vrouwelijke vormen. Let trouwens ook op de dop. Al gemerkt dat dit een omgekeerd hartje vertegenwoordigt? Super schattig!

Ik ben echt gek van deze geur, al vind m’n vriend ‘m naar niets. Hij vind hem te zoet naar zijn smaak. Point (you love it or you hate it) proven, denk ik zo! Jammer, maar dat houdt mij eerlijk gezegd niet tegen! Nu draag ik ‘m als ik eens alleen naar een feesje moet, of gewoon zomaar, wanneer ik vind dat ik het verdiend heb. A girl’s gotta do, what a girl’s gotta do 😉

Ken jij deze geur van Guerlian al? Wat vind jij van La Petite Robe Noir? Ben jij een lover of een hater? Deel het snel met de anderen door een reactie achter te laten.

Groetjes,

Laura

1 thought on “Guerlian – La petite Robe Noir!

  1. Hmm, ruikt heerlijk… ik had een staaltje, dat jammer genoeg op is… 🙁 ging wachten om hem full size te kopen tot mijn andere parfum op is, maar daar zit blijkbaar nog meer in dan dat ik gedacht had! Jammer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *