Personal, Tips & Tricks

Gezocht: Jouw gouden ‘brillemans’ tip!

Ik moest het onder ogen zien: een bril was onvermijdelijk geworden. Wat een hel. Het is al ontzettend moeilijk voor mij om een zonnebril te vinden die bij de vorm van m’n gezicht past, dus ik huiverde en stierft vanbinnen toen ik het verdict kreeg. Lenzen raden ze af voor first-time-brillemansjes, dus luisterde ik braaf naar Dr. Oogmeneer en kocht ik van’t weekend m’n allereerste bril.

Laura als Brillemans

First things first: dit is ‘m! Een Ray Ban 5206. Ik wilde niet te veel poeha, niet te veel kleur, niet te groot, niet te klein, niet te duur, .. Gelukkig kreeg ik snel in de gaten dat deze bril de enige bleek te zijn die mijn echt een wow-dat-valt-precies-nog-mee-gevoel gaf, dus na wat prijsonderhandelingen & de nodige administratie bestelde ik m’n bril.

Laura als Brillenmans

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR brillen wil onvermijdelijk zeggen dat ik mijn make-up ga moeten aanpassen. Ik ben niet van plan om elk uur van de dag mijn fond de teint van mijn bril te vegen én ik geef toe dat ik absoluut geen weet heb van de ‘ongeschreven regels’ die er bestaan omtrent brillen & oog-make up. Vandaar dat ik vandaag een beroep doe up jullie:

Wat is jouw gouden make-up-tip als brillendrager?

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie antwoorden & tips! Ik lees ze allemaal en ga ze allemaal eens proberen, want wie weet is jouw gouden tip wel eentje die ook voor mij werkt!

Groetjes,

Laura

14 thoughts on “Gezocht: Jouw gouden ‘brillemans’ tip!

 1. Moet je nu voor altijd en ever en elke dag een bril aan? Want dat zal best wennen zijn denk ik dan! Ik heb helaas geen tips voor je, maar ik moet zeggen dat die bril je wel staat!

  1. Ja, helaas wel.. ‘t Is een enorm verschil. Denk wel dat ik op termijn ga overschakelen op lenzen, maar in’t begin raden ze je een bril aan omdat je ogene moeten wennen aan het ‘goed zien’

 2. Zoals je weet heb ik sinds kort ook een bril en ik was er ook echt niet blij mee op het begin. Na een week was ik eraan gewend en nu wil ik echt niet meer zonder! Je bril staat je super Laura! En zoals boven genoemd in de reacties, het verdoezelt je wallen en je kan je wenkbrauwen een keertje minder epileren haha! Ik draag het liefst een mooi lijntje eyeliner met mascara op mijn ogen en dan een mooie lipstick erbij nu ik een bril draag. Op de dagen dat ik oogschaduw wil gebruiken doe ik mijn lenzen in hihi.

 3. je staat er nochtans mooi mee! Ik draag ook een bril, niet 24/7 maar wel heel vaak. Ik pas mijn make-up absoluut niet aan en doe hetzelfde voor dagen met of zonder bril op 1 puntje na: om een foundationbril te voorkomen, zorg ik ervoor dat ik een langhoudende foundation gebruik en alles goed fixeer.

 4. Als ik heel eerlijk ben pas ik mijn make-up nooit aan aan mijn bril en dat gaat nu al 8 jaar goed, haha 😀 Mijn foundation blijft gewoon goed zitten en oogmake-up hou ik ook gewoon hetzelfde.

 5. Hij staat je goed hoor Laura! Het is even aanpassen maar je went er wel aan. Ik moet mijn bril enkel dragen achter de computer dus op vlak van make-up doe ik eigenlijk niets anders!

 6. Wat een prachtige bril heb je gekozen! Tips geven kan ik niet, daar ik zelf niet bril. Maar ik ben wel benieuwd naar alle tips die je krijgt.

  Btw: ik ben je 301ste volger op Bloglovin’!

 7. Sinds ik een bril draag maak ik geen ooglooks meer, maar gewoon simpel (het valt toch niet op). Ik zorg wel dan voor een opvallende lipstick of lipgloss en een mooie blush. Daar naast gebruik ik elke keer een setting spray anders heb ik het idee dat mijn make-up tegen mijn bril glazen aangeplakt zit 🙂 Enne deze bril staat je erg goed! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *