Dagcrème, Formula 10.0.06

Formula 10.0.06 – Seriously Shine FreeFormula 10.0.06 – Seriously Shine Free

Ongetwijfeld heeft één van jullie de opvallend gekleurde verpakkingen al opgemerkt in de rekken, maar tot voor kort kende ik het merk Formula 10.0.06 helemaal niet. Het is maar omdat een vriendin van me vroeg om er eventjes een review over te schrijven dat ik het product een maandje getest heb. Formula 10.0.6 is best wel al een oud merk, het werd immers in 1933 opgericht door een chemicus die producten wilde maken speciaal voor de jonge en onzuivere huid. Intussen telt het gamma in totaal 15 producten, gaande van verschillende scrubs, reinigingsgels, moisturizers tot gezichtsmaskers. Bij Kruidvat kan al héél wat van het gamma ontdekken.

Seriously Shine Free

Ongetwijfeld heeft één van jullie de opvallend gekleurde verpakkingen al opgemerkt in de rekken, maar tot voor kort kende ik het merk Formula 10.0.06 helemaal niet. Het is maar omdat een vriendin van me vroeg om er eventjes een review over te schrijven dat ik het product een maandje getest heb. Formula 10.0.6 is best wel al een oud merk, het werd immers in 1933 opgericht door een chemicus die producten wilde maken speciaal voor de jonge en onzuivere huid. Intussen telt het gamma in totaal 15 producten, gaande van verschillende scrubs, reinigingsgels, moisturizers tot gezichtsmaskers. Bij Kruidvat kan al héél wat van het gamma ontdekken.

Seriously Shine Free

Misschien eerst even een woordje uitleg over de verpakking. Ik moet zeggen dat ik deze eigenlijk wel best leuk vind. Het ziet er zeker hip en jong uit, en doet me stiekem een beetje denken aan het merk Yes To. Vraag me niet van waar de link komt, maar het was het eerste wat in me opkwam. Alles wat je wil weten over het product, vind je op de voorzijde terug in verschillende kleuren, lettertypes en diktes. Een beetje druk, maar mij soort het niet.

Seriously Shine Free

De Seriously Shine Free is een matterende dagcrème, dat speciaal ontwikkeld werd voor de immer-glimmende huidjes. Je brengt het aan na het reinigen en het product zou je de dag moeten doorbrengen zonder dat iemand merkt dat je eigenlijk van nature een glimhuid hebt. Ik ben alvast erg benieuwd, want soms heb ik erg veel last van glimmen. Zeker in die vervelende periode die elke maand terugkeert.

Deze dagcrème bevat olie-absorberende bestanddelen zoals bamboe-extract die de talg op je huid gaat absorberen. Ook bevat het product salicylzuur, een perfect ingrediënt voor een onzuivere huid. Daarnaast werd aan het product Aloë Vera toegevoegd, om de huid doorheen de dag zacht te houden. De Seriously Shine Free is trouwens een dagcrème in fluïdevorm, waardoor deze razendsnel intrekt en je huid zacht maakt zonder die vet achter te laten.

Seriously Shine Free

Na een testperiode van een week ben ik aan de ene kant erg tevreden over het product, maar aan de andere kant ook blij dat ik deze kan teruggeven aan m’n vriendin. Over de werking niets dan goeds, want hij matteert m’n huid zonder die uit te drogen en zorgt ervoor dat op het einde van de dag niet glim als een bowlingbal. Waarom ik dan blij ben dat ik terug naar m’n oude dagcrème kan? Wel, de gecombineerde geur van bamboe & aloë vera kan ik ab-so-luuuuuut niet verdragen. Erg leuk allemaal dat het mijn huid matteert, maar ik kan de geur echt niet de baas.

Jammer, want was de geur neutraal, dan had ik deze zeker voor eigen gebruik aangeschaft. Hou je echter van deze geuren of stoort een geurige dagcrème je niet, en kan je een matterende dagcrème gebruiken, dan is deze zeker meer dan geschikt voor jou!

Op naar mijn volgende skincare-experiment!

De producten van Formula 10.0.06 vind je in zo wat elk filiaal van Kruidvat. Daar kost deze Seriously Shine Free €7,99 voor 75ml

Groetjes,

Laura

Misschien eerst even een woordje uitleg over de verpakking. Ik moet zeggen dat ik deze eigenlijk wel best leuk vind. Het ziet er zeker hip en jong uit, en doet me stiekem een beetje denken aan het merk Yes To. Vraag me niet van waar de link komt, maar het was het eerste wat in me opkwam. Alles wat je wil weten over het product, vind je op de voorzijde terug in verschillende kleuren, lettertypes en diktes. Een beetje druk, maar mij soort het niet.

Seriously Shine Free

De Seriously Shine Free is een matterende dagcrème, dat speciaal ontwikkeld werd voor de immer-glimmende huidjes. Je brengt het aan na het reinigen en het product zou je de dag moeten doorbrengen zonder dat iemand merkt dat je eigenlijk van nature een glimhuid hebt. Ik ben alvast erg benieuwd, want soms heb ik erg veel last van glimmen. Zeker in die vervelende periode die elke maand terugkeert.

Deze dagcrème bevat olie-absorberende bestanddelen zoals bamboe-extract die de talg op je huid gaat absorberen. Ook bevat het product salicylzuur, een perfect ingrediënt voor een onzuivere huid. Daarnaast werd aan het product Aloë Vera toegevoegd, om de huid doorheen de dag zacht te houden. De Seriously Shine Free is trouwens een dagcrème in fluïdevorm, waardoor deze razendsnel intrekt en je huid zacht maakt zonder die vet achter te laten.

Seriously Shine Free

Na een testperiode van een week ben ik aan de ene kant erg tevreden over het product, maar aan de andere kant ook blij dat ik deze kan teruggeven aan m’n vriendin. Over de werking niets dan goeds, want hij matteert m’n huid zonder die uit te drogen en zorgt ervoor dat op het einde van de dag niet glim als een bowlingbal. Waarom ik dan blij ben dat ik terug naar m’n oude dagcrème kan? Wel, de gecombineerde geur van bamboe & aloë vera kan ik ab-so-luuuuuut niet verdragen. Erg leuk allemaal dat het mijn huid matteert, maar ik kan de geur echt niet de baas.

Jammer, want was de geur neutraal, dan had ik deze zeker voor eigen gebruik aangeschaft. Hou je echter van deze geuren of stoort een geurige dagcrème je niet, en kan je een matterende dagcrème gebruiken, dan is deze zeker meer dan geschikt voor jou!

Op naar mijn volgende skincare-experiment!

De producten van Formula 10.0.06 vind je in zo wat elk filiaal van Kruidvat. Daar kost deze Seriously Shine Free €7,99 voor 75ml

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Formula 10.0.06 – Seriously Shine FreeFormula 10.0.06 – Seriously Shine Free

  1. Ik heb zelf de cleanser van dit merk, maar ik vind die geur ook niet goed. Het is een aardbeiengeur en dan heel sterk. Vind het ook niet zo’n fijn idee dat ik zoveel parfum op mijn gezicht smeer.

  2. Klinkt echt als een heel fijn product! De geur vind ik niet zo heel erg, maar weet niet of ik het heel erg fijn zou vinden als ik m’n dagcreme nog de hele dag ruik.. Jammer 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *