Personal, Spotted, Wellness

Even weg van de wereld.. Wu Wei Kortrijk

Als er één iets is waar je mijn batterijen voor de volle 100% mee oplaadt, dan is het wel met een paar uurtjes wellness. Op reis ben ik bijvoorbeeld wel ontspannen, maar dan wil ik zoveel leuke dingen ontdekken, dat ik mezelf soms een beetje voorbij loop. Je kent dat wel, dat gevoel van nog vermoeider terug te keren dan wanneer je vertrokken bent.

Daarom ga ik samen met m’n vriend van tijd tot tijd naar een wellnesscomplex. Héél vaak dezelfde (met Thermae 2000 en Villa Aqua op kop), want ik wil dat m’n quality time perfect is. Onlangs kreeg ik echter de kans om een complex te ontdekken in hartje Kortrijk. In m’n uppie trok ik naar Wu Wei, een plaats om te onthaasten én om jezelf eventjes terug te vinden.

Wu Wei

Wu Wei is een medium-sized wellness-complex dat op slechts 200 meter van het station van Kortrijk ligt. Het werd ondergebracht in een oude drukkerij en is uitgerust met een spa-gedeelte, een restaurant dat je ook kan bezoeken als niet-spa-bezoeker, seminarie- en vergaderzalen én een hotel. Het lijkt groot, maar eigenlijk is het er vrij minimalistisch, totaal niet druk én vooral gezellig.

Wu Wei

Wu Wei

Je vindt er drie sauna’s (een Finse, een Panoramische & een Canadese) terug, een whirlpool-zwembad, een Japanse Hot Tub, een traditionele Hamam én een relaxruimte met open haard. Die laatste is een aanradertje, want terwijl ik m’n boek lag te lezen, ben ik in slaap gesukkeld!

Wu Wei

Wu Wei

Wu Wei

Het saunalandschap is publiek, maar eentje met een lage drempel. Bij Wu Wi badpak verplicht (behalve op dinsdagavond) in het volledige complex, en dat is iets wat ik nog niet ben tegengekomen. Vaak willen vriendinnen van mij graag mee naar de sauna, maar schrikt het ‘naakt wezen’ hen een beetje af. Hier vind je dus ‘best of both worlds’, al moet ik toegeven dat ik zelf toch liever zonder bikini in een sauna zit. Het plakt dan allemaal net iets minder.

Wu Wei

Nog een leuk weetje trouwens: hun behandelingen worden allemaal met Ahava-producten uitgevoerd. Ik reserveerde een lichaamsbehandeling, en moet zeggen dat het een van de efficiëntste was die ik in lange tijd heb gekregen. Stevig, maar doeltreffend. Heb je het dus liever zacht, ye be warned!

Wu Wei

Wu Wei

Sinds kort organiseert Wu Wei trouwens een ‘Think Pink Wellbeing Day’, speciaal voor (ex)borstkanker patiënten en hun naasten. Tijdens deze dag, laten ze hen kennis makien met een aantal ontspanningsvormen zoals yoga en meditatie én kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten die Wu Wei te bieden heeft.

Zelf ben ik van plan m’n beste vriendin eens mee te sleuren in de nabije toekomst. Ze moet maar eens van haar sauna-vrees afkomen vind ik zo, en waar beter dan in dit prachtige complex?

Prijzen, menukaart, thamadagen én de verschillende lichaamsbehandelingen vind je terug op hun website. Wu Wei zelf vind je terug in de Kongoweg 23, 8500 Kortrijk

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “Even weg van de wereld.. Wu Wei Kortrijk

  1. OMG wat een zalige bedoening daar! Wij zijn naar Pure Spa gedaan op de Torhoutsesteenweg, moet je eens opzoeken. Drukke baan maar oase van rust en alles in glas! Nu even naar Kortrijk, het ziet er zooo relaxing uit! Een lakentje, open haard, massageke… Ja je hebt me enthousiast gemaakt! 😀

  2. Dit klinkt erg goed zeg! Over de producten van Ahava ben ik wel te spreken, dus dat ze die daar gebruiken vind ik positief en tja, ik houd er ook niet zo van om verplicht naakt te moeten zijn, dus dat dat hier niet zo is vind ik misschien nog wel beter 🙂

  3. Ik vroeg me al langer af hoe het daar was…. Maar een publieke sauna in badpak vind ik maar zozo, dus daar zul je mij niet zien, ‘t is gelijk niet echt, vind ik. Meningen verschillen hé. 44€ voor een dagtoegang vind ik wel VERSCHRIKKELIJK duur. Er is avondtoegang aan 25€, maar dan heb je maar drie uurtjes tijd en dat vind ik dan te weinig.

    1. Ze proberen een beetje tegemoet te komen aan de mensen die een publieke sauna te publiek vinden en een privé-sauna te duur hé .. Vond het echt wel z’n geld waard eerlijk gezegd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *