douchegel, Eucerin

Eucerin WaslotionEucerin Waslotion

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Feelin’ clean & soft with eucerin!

Een tijdje geleden konden jullie samen met mij de Deautybox van februari uitpakken. Een van de producten die toen in de box zaten, was deze washlotion voor lichaam & gezicht van Eucerin.
Eucerin is in Belgie enkel verkrijgbaar in de speciaalzaak of bij de apotheek, maar toch al bij al een vrij bekend merk. Zeker bij mensen met huidproblemen.

Eucerin pH5 (200ml) kost in de apotheek ongeveer €9,50
Eucerin pH5 (200ml) kost in de apotheek ongeveer €9,50

Ik heb een zeer gevoellige en droge huid, en gebruik dus al wel vaker producten (denk maar aan Remederm van Louis Widmer) die enkel in de apotheek verkrijgbaar zijn.
Nadat mijn normale washgels bleken op te zijn, vond ik het tijd om eens dit handige travel-size productje te gaan proberen, met als gevolg opnieuw een review!

Eucerin en zijn kenmerken:
Eucerin raadt het product op haar website aan aan mensen die last hebben van een droge tot overgevoellige huid. Zoals eerder vermeld, bevat de travel-size (75ml) een waslotion voor zowel lichaam als gezicht. Ik gebruik de waslotion wel niet zo vaak voor het gezicht – mits ik nogal gehecht ben aan mijn dagelijks reinigingsritueel en de bijhorende producten – maar m’n gezicht voelt altijd wel vrij zacht aan na gebruik. Weet dus dat het doet wat het beloofde!

Zoals de meeste producten van Eucerin bevatten zij geen parabenen, alcohol & kleurstoffen. De geur is vrij neutraal, maar ook niet compleet geurloos. Ik kan het niet goed met iets vergelijken, maar dat buiten beschouwing gelaten: na het wassen voel je jezelf ontzettend proper! Mijn huid is ook wat zachter dan voorheen, maar ik heb het gevoel dat het effect niet lang aanhoudt. Tegen de avond voelt m’n huid alweer wat trekkerig en droog aan. Jammer, want het is een fijn product.

Eindoordeel:
Hoewel ik niet veel negatief kan vertellen over deze multifunctionele wasgel, ben ik toch nog steeds enthousiaster over de producten van Louis Widmer. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam langer zacht is en blijft na gebruik, waardoor ik deze boven dit product van Eucerin verkies. Voor mensen met een minder droge huid is deze waslotion dus uitermate geschikt.

Eindoordeel: 7/10!

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *