Etat Pur, Roodheid, skincare

Etat Pur – A46 (Enoxolone)

Al van Etat Pur gehoord? Deauty-fans zullen het merk al een paar keer de revue hebben zien voorbijgaan, maar voor diegenen die het merk nog niet kennen nog even een snelle introductie. Etat Pur is een huidverzorgingsmerk dat énorm veel verschillende crèmes, serums en andere producten aanbiedt. Het leuke is dat voor zo goed als elk huidprobleem een oplossing aanreiken. Ook gebruiken ze bijna uitsluitend natuurlijke producten die niet agressief op de huid gaan inwerken, voor een zachte maar doeltreffende werking.

Het Etat Pur-product dat ik vandaag aan jullie voorstel zat al een tijdje geleden in één van mijn Deautyboxen. De box bevatte toen immers een Etat Pur met Pure Actieve stof A46 (Enoxolone). Dit product wordt vooral aanbevolen voor een overactieve, rode en gevoelige huid. Omdat ik van dit kwaaltje het meeste last heb in de winter, heb ik gewacht met het gebruik ervan tot het wat kouder werd. Bij deze, en op aanvraag: mijn mening over de Etat Pur A46 !

Etat Pur A46

Het product belooft een snelle oplossing voor een reactieve huid die snel geïrriteerd raakt en er vaak rood gaat uitzien. Wanneer je de crème en volle week 1x daags trouw smeert, zou je huid zijdezacht, gehydrateerd en vooral een heel pak minder rood moeten worden. Spannend! Want nu het plots vriest zijn mijn wangen heel wat roder dan normaal geworden. Ook mijn bovenarmen vertonen rode plekken.

Om de proef op de som te nemen, heb ik het product een week trouw op m’n bovenarm gesmeerd.

Een week later ..

Na één week zorgt de A46 (Enoxolone) niet echt voor de wonderhuid die ze beloofde. Toch ben ik niet ontevreden. De jeuk is verdwenen en krijg er op zich een wat minder rode huid door. De textuur van de crème was erg licht en trok zeer snel in mijn huid. Ook doseren was geen enkel probleem door de handige flacon waarin de fluide verpakt zat. Ook geen storende geur ofzo die eventuele allergische reacties kon triggeren. De A46 vloeistof werkt dus wel, maar je moet ‘m zeker langer dan een week gebruiken. Na twee weken trouw smeren was de roodheid wel zo goed als weg. Hopelijk voorgoed?

Wat doet het?
Wat doet het?
Dit zit er in! Sorry voor de lichtinval ..
Dit zit er in! Sorry voor de lichtinval ..

De resterende crème in het flesje gebruik ik nu ’s avonds op mijn wangen om de roodheid wat te gaan regelen. Ook op mijn wangen geen extreme verschillen op te merken, al moet ik wel zeggen dat de oorspronkelijke roodheid heel wat intenser was dan de roodheid die je nu kan zien. Dus daar ook geen direct resultaat na een week, maar het werkt dus wel.

Etat Pur A46

Ik ben wel benieuwd naar andere Etat Pur producten! Ik ben vooral benieuwd naar de B20, B40 & de A83! Zeker die laatste zou ik wel goed kunnen gebruiken, mits ik zo goed als niet bruin.

De producten van Etat Pur kan je bestellen via hun website. Deze A46 Enoxolone kost €14,60 voor 50ml.

Heb jij al producten van Etat Pur gebruikt? Werkten ze voor jou? Laat me hieronder je mening weten!

Groetjes,

 

9 thoughts on “Etat Pur – A46 (Enoxolone)

 1. Hoi Essential Honesty,
  ik heb dit product net bestelt op jou aanraden.
  hopelijk doet het evenveel voor mij als voor jou.
  leek me een erg fijn product! en voor de prijs, nou daarvoor hoefde ik het niet te laten liggen!

  1. Ik kan je over prijs/kwaliteit geen ongelijk geven Fabienne!
   Hopelijk werk het inderdaad evengoed als voor mij, maar daar twijfel ik eerlijk gezegd niet aan!

 2. Dat is toch die uit je Deautybox hé? Leuk dat hij je roodheid heeft doen verdwijnen. Ben benieuwd naar andere producten van het merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *