Estée Lauder

Estee Lauder eye-care combo!

Oogcrèmes, ik heb er een haat-liefde verhouding mee! Aan de ene kant geloof ik er niet voor de volle 100% in, omdat ik nog geen enkel product heb gevonden die mij echt volledig aanstaat, maar aan de andere kant kan ik niet zonder. Ik ben bang voor wat het met m’n ogen zal doen als ik NIET smeer. Nu ben ik gelukkig nog jong en – nog maar – 23 jaar, maar wat als plots een eerste rimpeltje tevoorschijn komt? Dan smeer ik toch liever iets te veel dan iets te weinig hoor!

Droge huid rondom m’n ogen en donkere kringen, dat zijn mijn twee grote eye-issues. Mijn dagcrèmes op m’n oogzone smeren, daar moet ik niet mee gaan beginnen, want de crèmes voor een onzuivere huid zijn helemaal niet geschikt voor mijn gevoelige oogzone. Sinds kort heb ik een echter effectieve combo ontdekt, die m’n huidproblemen wat gaat verlichten!

P1020211

M’n vriendin (superdermatologe-in-spe!) vertelde me dat de droge huid een teken aan de wand was dat ik misschien iets te weinig crèmes gebruik die vocht in de oogzone vasthoudt én dat de SPF misschien wat te laag kon zijn. Hop naar de winkel denk ik zo, want ik huiverde al bij de gedachte van een eerste zonne-rimpel voor m’n 30e! Op aanraden van m’n tante (die al jaren trouw smeert) schafte ik twee potjes aan van Estée Lauder! Een serum én een oogcrème!

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Serum

De huid rondom de ogen is tot wel 4 keer dunner dan de rest van de gezichtshuid waardoor juist de oogcontouren enorm vatbaar is voor vochtverlies en irriterende stoffen. Daardoor raken huidcellen op deze plaats ook sneller beschadigd en verschijnen vooral hier de eerste tekenen van veroudering.

P1020207

Dit night-serum richt zich daarom extra op bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het ingrediënt Arabidopsis Thaliana (pardon the expensive words, het is nu eenmaal zo) dat in dit Eye Serum zit zorgt er namelijk voor dat ozon geen (verdere?) schade op de huid kan aanrichten. Je gebruikt dit serum het best in combinatie met een oogcrème (zie verder), al is het maar omdat het serum géén SPF heeft. Je brengt ‘s avonds na je reinigingsritueel ongeveer een drupje of drie aan (geen volledig pompje, want zoveel heb je écht niet nodig) op je oogcontour. Zachtjes inmasseren en licht kloppende bewegingen maken achteraf, zodat alles beter door de huid wordt opgenomen.

P1020208

Deze serum-stap is an sich niet echt verplicht bij huidverzorging. Ik ben er echter ten stelligste van overtuigd dat een serum wonderen doet voor je gelaat (is bij mij toch zo), dus zou het voor de huid rondom je ogen ook zo moeten zijn hé! De prijs is natuurlijk wel een whopping €54,00, maar euhm ja.. Ik durf soms nogal losgehen in skincare! Plus, er zitten enkele kortingsbonnen verrekend in mijn eigen aanschafwaarde!

Estée Lauder Timezone Eye Creme

De anti-rimpel werking is voor mij nog niet zo erg van belang, maar ik begrijp best dat er wel wat lezeressen zijn die benieuwd zijn naar deze werking. Wel, deze crème is gebaseerd op drie verschillende anti-rimpeltechnologieën! Bij deze, een ietwat technischere uitleg!

P1020201

  • Geconcentreerd Tri-Hyaluronzuurcomplex: houdt vocht vast en zorgt langdurige hydratatie van de uitgedroogde huid rond de ogen (voor mij super interessant dus)
  • Biomimetisch Barrièrecomplex: een complex dat de vochthuishouding weer optimaal in balans brengt. Hierdoor verhoogt de weerstand van de delicate huid, en stel je ouderdomsverschijnselen net dat tikkeltje langer uit
  • Sirtuïne EX-1-technologie: stimuleert de eiwitproductie en zo ook de natuurlijke weerstand van de huidcellen tegen de dagelijkse schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat ook leuk is aan deze crème, is dat ze een SPF bevat van 15, ideaal voor zonnige dagen, waarbij ik liefst zoveel mogelijk zonnebeschermende producten aanbreng.

Ik breng deze crème zowel ‘s morgens als ‘s avonds aan. In het laatste geval een vijftal minuutjes nadat ik het serum heb aangebracht. Opnieuw drie kleine drupjes die ik al tokkelend inmasseer. Direct een heerlijk verkoelend effect. Maar de vraag is nu natuurlijk of het iets aan m’n droge huid gedaan heeft hé..

P1020204

Wel, het antwoord is: JA! Ik merk dat m’n huid héél wat minder gevoelig en droog is dan vroeger. Ook de donkere kringen zijn héél wat minder dan ze voorheen waren. Alé, voor mij dan toch, want geen mens die het verschil kan zien in het dagdagelijkse leven. Maar, ach, ze zien het ook al amper als ik naar de kapper geweest ben. Het is zeker geen goedkope crème, dat niet, maar als ‘ie z’n werk doet heb ik dat er graag voor over!

– Advanced Night Repair Eye Serum kost 54,00 (15ml) bij Ici Paris & Inno

– Time Zone Eye Anti-line/wrinkle Creme kost EUR 44,00 (30 ml) bij Ici Paris XL & Inno

Welke producten gebruik jij voor je oogzone?

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Estee Lauder eye-care combo!

  1. Ik gebruik eigenlijk gewoon een dagcrème. Zolang ik geen rimpeltjes bij mezelf zie ga ik hier ook nog niets tegen gebruiken :p Maar ik heb dit weekend gezien dat beide van deze producten in de top 10 van Paris XL stonden 🙂

  2. Dit lijken me hele fijne producten. Zelf gebruik ik op dit moment de skincare van de Ocean Secrets lijn van Sabon. Ook heerlijk en verkoelend!

  3. Ik heb genoeg oogcreme’s liggen maar gebruik het eigenlijk zelden, zou ik beter meer beginnen doen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *