Essence, Gelnails, Nailcare

Essence – Gel Nails at Home

Jullie hebben al enkele resultaten kunnen zien op de facebook pagina, maar hier ein-de-lijk de review! Ik wilde de producten eerst enkele keren testen, vooraleer ik mijn ervaringen met jullie wilde delen. Het duurde immers eventjes tot dat ik de techniek van het lakken onder de knie had. With no further ado, presenteer ik jullie: Gel nails at home!

Essence Gel Nails At Home
Bij Kruidvat zullen ze het intussen al geweten hebben, want er wordt om gevochten! Ikzelf kon de producten reserveren, waardoor ik niet lang op mijn honger moest blijven zitten. De productlijn bestaat uit een led-lamp, een cleaner (voor de gelnagels zelf), een primer, een base coat en een top coat (french manicure of doorschijnende topcoat). Let wel, je hebt al deze producten nodig (natuurlijk slechts één van de twee topcoats) om thuis je eigen gelnagels te creëren die tot wel 10 dagen blijven zitten!
Het systeem is echt easy-peasy. Al moet ik toegeven dat ik in het begin wat geknoeid heb met de hoeveelheden gel-lak. Wanneer je te weinig lak gebruikt krimpt hij immers, en wanneer je te veel gebruikt, kruipt de lak in hoekjes en plaatsen waar je het liever niet hebt. Enige voorzichtigheid is dus aangewezen. Aan de andere kant: ben je niet helemaal tevreden, hup, je peelt de gelnagel eraf en je kan opnieuw beginnen!

Eventjes de stappen overlopen:

Wanneer je met de french manicure-gel werkt, mag je stap 4 overslaan, tenzij je een french-tip lakje gebruikt.
1. Maak je nagels schoon en vetvrij met de cleanser

Ik raad wel aan om stevige wattenschijfjes te gebruiken. De eerste keer gebruikte ik kwalitatief slechte, waardoor er restjes katoen tussen de gel kwam te zitten. Geen mooi zicht! En jullie weten, een gewaarschuwde vrouw is er minstens twee waard!

Essence Gel Nails At Home Primer
2. Breng de primer aan
Het aanbrengen van de primer gaat super snel. Na 20 seconden is deze ‘lak’ volledig droog, en zijn je nagels beschermd tegen de effecten van de UV lamp. De lak verliegt als het ware, maar laat zijn beschermende bestanddelen achter op de nagel.
Sla deze stap ZEKER NIET over! Wanneer je de primer niet gebruikt zal de gel zich te hard gaan hechten op je nagel, waardoor je je nagel zult beschadigen wanneer je de gelnagel wil verwijderen.
3. Breng een laagje van de peel off gel base aan

Zoals ik hierboven al aanhaalde, probeer wat te doseren in het gebruik van de base coat. Je gaat sowiso nog een tweede gel-laag nodig hebben, dus ga niet direct voor het volle gel-volume met de base coat. Laat de gel 60 seconden uitharden onder de led lamp

Essence Gel Nails At Home Coats
Wanneer de gel krimpt (en dus niet je volledige nagel bedekt) heb je te weinig lak gebruikt. Heb je last van bubbeltjes in de gelnagel, ben je te kwistig geweest. Ik geef het toe: het is in het begin echt niet makkelijk om een evenwicht te vinden in hoeveelheid, maar dat was het in het begin ook niet voor professionele schoonheidspecialistes denk ik. Verwijder daarna de plaklaag met de cleanser.

4. Breng een nagellak naar keus aan

Deze stap geldt niet voor diegenen die werken met de french manicure. Werk je met french manicure tips (lak die een witte rand aan je nagels geeft) moet je deze stap wel doorlopen! Lak je nagels met je normale nagellak en laat die volledig drogen. Als je lak niet volledig droog is, gaat je topcoat de lak vervormen, met alle gevolgen van dien. Heb dus eventjes geduld, breng slechts één laagje aan of gebruik lakjes die snel drogen.

Hier zie je de basecoat blinken
Hier zie je de basecoat blinken
5. Breng de top gel aan

Laat deze (zoals bij de base coat het geval was) ook 60 seconden uitharden onder de lamp. Opnieuw opassen geblazen met de dosering van de lak om ongelukken te voorkomen. Wrijf daarna de gelnagel schoon met een wattenschijfje doordrenkt met de cleanser.

Best creepy hé? Hier breng ik de topcoat aan
Best creepy hé? Hier breng ik de topcoat aan
6. Niet tevreden? Lak eraf!

Ben je niet 100% tevreden, dan kan je de gelnagel er gewoon weer afhalen. Je nagel heeft er zo goed als geen last van dankzij de primer. Kijk maar!

Het peel-off effect
Het peel-off effect

 

Eindoordeel
Het grootste voordeel van Essence Gel Nails at Home is de prijs (zie hieronder). Daarnaast kun je bij deze Essence kit elke kleur nagellak gebruiken die je maar wilt, op voorwaarde dat je je nagellak goed laat drogen tussen de gel-laagjes door. Je moet je bestaande stash dus niet naar de vuilbak verwijzen.
Dit was het eindresultaat donderdag
Dit was het eindresultaat donderdag
Ook handig is dat je deze kit gewoon bij de grotere filialen van Kruidvat kunt kopen en dat je er dus vrij gemakkelijk aan kunt komen. De lak beschadigt je nagels ook niet, dankzij de peel-off base coat

Een minpuntje is dat de ‘normale’ nagellak vrij lang moet laten uitharden vooraleer en het dus niet in één minuutje kunt laten drogen onder de lamp. Dit uitharden is erg belangrijk voor het beste resultaat. Ook is het zo dat de ‘Peel Off Gel Base’ en de ‘Clear Gel Top Coat’ een beetje ‘krimpen’ na gebruik als je er te weinig van gebruikt, waardoor de laag top coat niet het gehele nageloppervlak bedekt en beschermt. Het is dus echt noodzakelijk om wat te oefenen op je doseer ‘skills’ !

Leuk detail, zo zien mijn nagels er uit na één week

Essence Gel Nails At Home
Benieuwd naar de prijzen? Ik heb ze hier even voor je opgesomd! Val niet achterover, want met één beurt bij de nagelstyliste, heb je je setje al terugverdiend!
  • Gel Nails at Home UV/Led lamp €29,95
  • Gel Nails at Home cleanser €2,59
  • Gel Nails at Home primer €2,59
  • Gel Nails at Home Peel Off Gel Base €2,99
  • Gel Nails at Home Clear Gel Top Coat €2,99

 

Wie onder jullie heeft deze set al aangekocht? Welke ervaringen heb jij hiermee?
Heb je toevoegingen aan mijn blogpost? Ik hoor het graag!
 

Groetjes,

Laura

 

4 thoughts on “Essence – Gel Nails at Home

    1. Ik denk het niet.. Ik gebruikte altijd gewone standaardnagellak, omdat je er achteraf een laagje UV-lak opdoet.. Je ‘sealed’ je lak dus gewoon een beetje tusen twee laagjes UV-lak. Het werkt trouwens niet met een gewone UV-lamp. Raar maar waar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *