Elizabeth Arden

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Over de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden is er al héél wat virtuele blog-inkt gevloeid. De een is er laaiend enthousiast over, terwijl de andere er niets aan vindt. Zelf heb ik héél lang getwijfeld om dit product aan te schaffen, maar toen ik ‘m in een voordeelaanbieding kon bemachtigen, vond ik dat de tijd rijp was om zelf eens de proef op de som te nemen.

DSC_2407

De Eight Hour Cream is geen nieuw product. Sterker nog, het bestaat al sinds 1930. De crème heeft haar naam te danken aan het feit dat een klant zei dat een schaafwonde binnen de acht uur na het smeren van deze creme genezen was. Wonderspul blijkbaar, want als je alles mag geloven, is de Eight Hour Cream een crème die je kan gebruiken tegen kapotte lippen, brand- of schaafwonden, droge plekken, als nagelriemcreme, enzovoort, enzoverder!

DSC_2408

Mijn verwondering was dan ook groot toen ik de tube opendraaide en wat van het product opsmeerde. Het leek allesbehalve op een crème. Het doet me denken aan vaseline of zelfs aan de Eucerin Aquaphor! Crème of geen crème, het kind moet een naam hebben natuurlijk. De geur is een ander verhaal. Het is enorm kruidig en een beetje zelfs een beetje ‘klinisch’. Het doet me denken aan de mal-pap die ik vroeger bij de orthodontist voorgeschoteld kreeg. Niet echt prettig, maar de geur went (een beetje) ..

DSC_2409

Ik testte de crème vooral op m’n ellebogen en nagelriemen en daar is de werking uitstekend! Mijn ellebogen zijn heel wat minder droog dan voorheen en ook voor m’n nagelriemen doet ‘ie wonderen. Op wondjes trouwens ook, want een oven-brandwonde genas binnen de twee dagen dankzij dit sticky-spul. Top!

De Eight Hour Cream is zeker niet goedkoop, maar het feit dat je er erg lang mee doet (50ml, hallo!) en je deze cream kan all-round kan gebruiken vind ik persoonlijk al reden genoeg om wél deze crème als een gek in te slaan in je badkamer! Maar de geur, tja, gotta ‘girl’ up I guess!

De Eight Hour Cream van Elizabetj Arden bevat 50ml en is verkrijgbaar bij Ici Paris XL. Adviesprijs ligt rond de €28,40.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Elizabeth Arden Eight Hour Cream

  1. Goed zeg! Die 12-hour-cream was ik al heel lang nieuwsgierig naar maar ik vond ze ook altijd te duur. Leuk om te horen dat het blijkbaar toch wel de moeite loont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *