Mommy

Een kijkje in de babykamer

Een van de belangrijkste zaken die ik op orde wilde hebben vooraleer onze kleine meid er is, is uiteraard een afgewerkte babykamer. Nooit gedacht dat ik na onze verhuis weer zo ging bezig zijn met het inrichten, aankleden en ‘vullen’ van een kamer. Intussen is de babykamer zo goed als af – buiten wat er natuurlijk op onze geboortelijst staat en pas eind mei geleverd wordt – en wil ik graag enkele foto’s met jullie delen.

Babykamer

De meubels zelf komen van bij IKEA. We hebben lang getwijfeld of we al dan niet ‘duurdere’, exclusievere meubels wilden aanschaffen voor de kleine, maar hoe langer we er over nadachten, hoe meer we bij onze keuze bleven voor het babybedje en de commode uit de Stuva-collectie van IKEA.

Met het geld dat we uitspaarden konden we investeren in een iets duurdere babyfoon met camera, meer kleertjes, extra afwerking van de kamer én het echte IJslandse schapenvelletje. En geef toe, hoe strak en minimalistisch ziet deze Ikea-collectie er uit? Natuurlijk moet er nog het een en ander aangekleed worden, maar dat is iets wat gaandeweg wel zal gebeuren denk ik ..

Babykamer

Jammer genoeg was de bijhorende Stuva-kleerkast die we wilden volledig uitverkocht, dus kozen we voor een Malm-kast als kleerkast voor de kleine.

Babykamer

Babykamer

Zoals je ziet zitten de kastjes al heerlijk vol! Favoriete – en meest vertegenwoordigde – merk op dit moment is trouwens Lupilu, het huismerk van Lidl. Kwaliteitsvol, mooi, minimalistisch én betaalbaar! Die wikkelbody’s – zoals die roze en beige die je ziet rechtsboven op de foto – zijn zo schattig en oh my God! Al die gestreepte cardigan gespot op het kapstokje hierboven? CUUUUUTE!

Babykamer

Babykamer

Ook Disney is zoals je ziet enorm vertegenwoordigd in de babykamer. Stiekem hoop ik dat ze de Disney-microbe ergens genetisch van mij heeft meegekregen, maar mocht dat niet het geval zijn, hoop ik dat de kleine details (zoals de Mrs. Potts & Chip op het plankje, de kleertjes of haar doudou’tje) voor de Disney-spark zullen zorgen die ik zo graag wil overdragen. Oh, can’t wait!

Natuurlijk moet er nog het een en ander op punt gezet worden en zal de opstelling de komende weken en maanden wellicht nog enkele keren veranderen, maar wat vinden jullie op dit moment van onze babykamer?

Groetjes,

Laura

26 thoughts on “Een kijkje in de babykamer

  1. Dat is zo’n HÖFTA lade-systeem van Ikea! Je kan ook SKUBB’s gebruiken, maar dat vond ik dan uiteindelijk wel heel erg duur voor een volledige kast!

  1. Ja, vonden wij ook! Voor’t zelfde geld schilder je alles in het roze, en blijkt het echt geen meisje-meisje te zijn! Daar sta je dan met je mooie roze kamer, haha!

 1. Leuke babykamer! Lekker rustig en natuurlijke kleuren. En je hebt in ieder geval genoeg kleertjes en luiers. Spannend hè, dat afwachten….

 2. Er zijn heel wat dingen die wij helemaal anders gedaan hebben, maar jullie hebben er duidelijk super veel liefde in gestopt. En dat is gewoon wat telt.
  Ik vind het er overigens wel ubercute uitzien!

 3. Wat een lieve babykamer! Schattig al die bambi spulletjes. Ik geef jullie helemaal gelijk over jullie keuze met die inversteringen die wat duurder zijn!

 4. wat is het een prachtige kamer geworden zeg! Ja, wij hebben ook met vrienden staan te kijken naar de mooie baby collectie van Ikea. Zonde om voor veel geld iets te kopen wat je toch maar een paar maanden gaat gebruiken.

  1. Ja, dat is het een beetje hé! Je kan daar echt zo ‘gek’ in gaan als je wil, maar zowel m’n vriend als ik houden het graag simpel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *