perfume, Zara

DUPE ALERT: Zara ‘Applejuice’

Picture this: je rommelt wat in je stash, vindt een parfumflesje dat je nog nooit gebruikt hebt, je sprayt het op, en dan .. Dan gaat er plots een lichtje branden! IK KEN DIE GEUR! Het overkwam me vorige week nog maar. Ik was bezig met m’n valies te maken (en dan rommel je wat meer dan normaal in je stash) toen ik op de Zara Woman Applejuice stootte.

Applejuice

Ik kreeg het ooit eens in een parfumpakket dat ik kocht op internet, maar besteedde er eigenlijk geen aandacht aan. Tot nu. Toen ik het opsprayde kon ik immers maar één iets denken: HOLY CRAP THIS SMELLS LIKE CHANEL!

Na wat ge’google bleek m’n aha-erlebnis gegrond te zijn. Zowel op parfumania als fragrantica wordt deze Zara Woman Applejuice omschreven als een dupe voor de Chanel Chance ‘eau tendre’. I kod you not! Natuurlijk niet zo heftig of langhoudend als the real deal, maar wél een quasi exacte geur at first sniff.

Applejuice

Het parfum is nog steeds te koop bij Zara, maar alleen de flacon is anders. Mijn parfum zit in een kubus-vormige flacon, terwijl de ‘nieuwe’ versie intussen in een Chanel ‘Chance’-look-a-like-flesje zit. Over dupes gesproken in dit geval .. Wel gemakkelijk te herkennen dan, toch?

Applejuice

Hoewel ik aan het sparen ben voor de échte Eau Tendre, kan ik met dit flesje mijn wellusten voorlopig botvieren in de sniffing-departement. Voor dit flesje betaal je rond de 7 euro (denk ik, want bij ons in de Zara hebben ze niet zo veel parfum) voor 100ml! Een koopje, ook al houdt ‘ie niet zo lang ..

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “DUPE ALERT: Zara ‘Applejuice’

  1. Ik denk dat ongeveer alle geuren van ZARA dupes zijn. Mijn favoriet is Black Peony, een dupe van Viktor&Rolf’s Flowerbomb. Ik ben echt wel fan van de parfums van ZARA, mijn zus en ik heb er heel wat! Fijne geuren al blijven ze inderdaad niet enorm lang hangen.

  2. Ja! Ik heb deze ook in mijn bezit (wel in het chanel-look-a-like flesje) en hij ruikt inderdaad heel erg naar Eau de Tendre. Echt een heerlijk geurtje voor nu. Hoewel hij niet heel lang blijft zitten, kun je gewoon een kleine versie van dit geurtje kopen, in je tas gooien en door de dag heen lekker bij sprayen. Voor het geld hoef je het in ieder geval zeker niet te laten!

    1. Ik ga binnenkort eens naar Zara om wat extra parfums te gaan besnuffelen! Jana (reactie hieronder) wist me te vertellen dat ze wel vrij veel dupes hebben bij Zara! Why am I still here?! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *