Dr Hauschka, Handcreme

Dr. Hauschka Handcrème

Kleine flashback naar enkele dagen geleden, toen ik jullie in dit artikel voorstelde aan enkele producten van Dr. Hauschka. Een van de producten waar ik dat weekend zelf nog (ahja, want er moesten eerst foto’s worden genomen) mee aan de slag ben gegaan, was de Handcrème. Niet omdat de verpakking er zo speciaal uit zag, of ik geen handcrème in huis had (said no blogger ever) maar gewoon omdat ik op’t event zelf een toefje op m’n pollekes werd getest. HEAVEN!

Handcreme Dr Hauschka

Nu, wat maakt deze handcrème zo intrigerend? Hij bevat onder andere ‘Marsh Mallow’ (niet de ‘nunnebillen’, maar wél het plantje) -extract, zoete amandelolie, wondklaverextract, wortelextract, bijenwas, pinda-olie en jojobaolie. Is die handcrème dan één dikke vette plakboel? Allesbehalve.

De substantie is zacht, maar zeker niet vet. De ingrediënten hebben immers allemaal het doel je huid te hydrateren, te herstellen, kalmeren en te beschermen, en niet om ze vet te maken.

Handcreme Dr Hauschka

De producten van Dr. Hauschka hebben wel stuk voor stuk een héél herkenbare kruidige geur. Ben je dus niet zo’n fan van sterk geurende handcrèmes, of heb je liever iets zoet (want het contrast met zijn voorganger – de Nuxe ‘Rêve de Miel’ handcrème – kon niet groter zijn) aan je pollekes, stop je best met lezen. Je moet er van houden, maar voor de komende winter vind ik dit soort geuren juist ideaal!

Handcreme Dr Hauschka

De handcrème zit verpakt in een metalen tube. Stiekem moet ik toegeven dat ik ze zo ‘t liefste heb. Ook de handcrèmes van Panier Des Sens (zowel die met als zonder honing) zitten in zo’n tube, en de stevige verpakking en dito-draaidop zijn ideaal voor in m’n tas.

Een plastic tube’ke durft al eens openkomen, met alle gevolgen van dien. Voor de rest vrij basic. Clean, met de vermelding ‘Dr. Hauschka’ én het feit dat het hier over een handcrème gaat. No nonsense blijkbaar?

Handcreme Dr Hauschka

Het is lang geleden dat ik op zo’n korte tijd – want zo lang heb ik de producten van Dr. Hauschka nu ook weer niet in huis – zo overtuigd ben geraakt van een handcrème. Moet denk ik geleden zijn van Ekos. Misschien omdat ze allebei van een natuurlijk merk zijn?

Dr. Hauschka heeft dus – na het succes van de deodorants – opnieuw me weten te overtuigen. Waarom leer ik het merk nu pas écht kennen? Een tube van 50 ml. kost 11,95 euro en is te verkrijgen via verschillende Dr.Hauschka verkooppunten en de webshop.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Dr. Hauschka Handcrème

  1. Ik vind een metalen tube juist een risico.. Gaat hij niet scheuren bij jou dan? 🙂
    Grappig dat de substantie een gele kleur heeft, dat had ik totaal niet verwacht! Je hebt me trouwens heel nieuwsgierig gemaakt naar de geur Laura! 😉

  2. het lijkt mij een heerlijke Handcreme, eigenlijk vind ik de verpakkingen juist door de eenvoud zo uniek, dit merk heeft volgens mij helemaal geen extra “liflafjes: nodig, zoals een superflitsende verpakking nodig…het klinkt echt fijn….fijne review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *