Body- & Skincare

Dove’s reinvents its Deodorants

Trouwe lezers weten dat ik door een combinatie van slechte genen en het feit dat ik een overmatige zweter ben, ik héél picky ben op het vlak van deodorants. Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van agressieve deo’s zoals Axitrans merkte ik dat ik m’n oksels steeds meer ‘onder druk’ aan het zetten was. Jeuk en pijn, roodheid en irritatie waren maar enkele van de problemen die ik begon te ervaren door de agressiviteit van dit soort producten.

Nu ik iets ouder ben heb ik het geluk om iets minder agressieve producten te moeten gebruiken om dit alles onder controle te houden, maar toch blijf ik zweren bij Odorex en Dove. Sporadisch zit er wel eens een ander merk tussen waar ik ‘t wel een tijdje heel goed mee kan vinden, maar prijs- en luiheidsgewijs verzeil ik toch altijd weer bij deze twee merken. Deze laatste heeft mij intussen weer extra weten te bekoren door z’n formule opnieuw uit te vinden én deze zo zacht te maken, dat het moeilijk zal worden voor andere merken om dit te evenaren.

Dove Deodorant

Over Dove heb ik op het vlak van innovatie niet te klagen. Ze waren één van de eersten die op de ‘compressed’-kar sprongen om het milieu wat te gaan sparen, en ook met hun nieuwe shower foams wisten ze me enkele maanden geleden volledig in te pakken. Nu slagen ze er in om een formule op de markt te brengen met maar liefst 25% voedende ingrediënten – de formule bevat nu o.a. bevochtigers, glycerol & zonnebloemolie – om je okselhuid beter te hydrateren én te besparen van roodheid en irritatie.

Dove Deodorant

Sceptische ikke schonk hier in het begin niet zo heel veel aandacht aan, maar na een week gebruik merkte ik al een verschil. Niet zo zeer naar zweetgeur en de befaamde ‘fluweelzachte’ oksel waar iedereen over spreekt, maar vooral naar het gebrek aan rode bolletjes na het scheren. Normaal sta ik tot twee dagen na ‘t scheren vol rode bobbeltjes – mijn haar groeit in als een malle – maar nu heb ik daar op mijn oksels bijna geen last meer van. Vooral bij de roll-on deo is het effect frappant.

Dove Deodorant

Dove Deodorant

Opnieuw een dikke pluim op de hoed van Dove, die zich steeds meer in de picture weet te lopen in drogisterijen als Kruidvat, Trekpleister en Etos. Je formule zo positief herdefiniëren zonder eigenlijk aan de prijzen te lopen prutsen? Doe ze het maar na!

De deo’s van Dove mét vernieuwde formule zijn vanaf nu te koop in spray-, compressed spray-, roll-on- en stickvorm. Prijs tussen €3.29-€3.89 en verkrijgbaar bij de drogist en de supermarkt.

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Dove’s reinvents its Deodorants

  1. Jammer dat Dove en de meeste merken in de drogisterij hier niet cruelty free zijn. Zelfde probleem als jij qua jeuk en aangezien je ook Birchbox ab. hebt kan je is uitkijken naar de Schmidt’s deo’s, superfijn, natuurlijk en crueltyfree!
    Aanrader. 🙂

    1. Snap je punt, maar ‘t is voor mij onmogelijk om met alles rekening te houden. Heel veel cruelty-free deo’s zijn helaas niet aan mij besteed omdat ze niet sterk genoeg zijn. Ik kies dan liever voor een compressed dan voor zo’n vieze troep uit de apotheek. Maar voor de rest probeer ik toch mijn bijdrage te leveren aan een betere wereld 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *