dermalogica, scrub

Dermalogica Daily MicrofoliantDermalogica Daily Microfoliant

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Na lang twijfelen heb ik het gedaan. Ik kocht de Dermalogica Daily Microfoliant in full size! In de deautybox van januari 2013 vond ik een kleine versie terug die m’n hart gestolen had. Ik plaatste ‘m op m’n wishlist, en hoeveel ik ook twijfelde.. Het kwam er niet van. De prijs was een te groot issue. Voor het grovere werk gebruik ik tot op heden de Louis Widmer Skin Appeal Peeling, maar die kon ik niet elke dag gaan gebruiken door z’n grovere korrel. Met weemoed dacht ik steeds weer terug naar de exfoliator die ik dagelijks gebruikte om kleine velletjes te doen verdwijnen, om dan af te wisselen met iets sterkers als dat nodig bleek te zijn.. Eind december kon ik het niet langer aan en plaatste ik m’n bestelling. Welcome back old friend!

P1010504

Ik weet nog goed dat ik raar opkeek toen ik de kleine versie uit m’n deautybox haalde vorig jaar. De Daily Microfoliant is een op rijst gebaseerd enzym poeder dat zorgt dat dode huidcellen worden verwijderd en maakt dat je huid er weer fris en stralend uit ziet. Poeder? Exfoliant? Huh? Gelukkig had ik snel door hoe het werkte. Met een beetje water mengen, en hoppakee! Instant perfect skin!

Het poeder bevat een mix van Bearberry, Aspergillus, Grapefruit en Zoethout die zorgen voor een verbeterde huidpigmentatie. Daarnaast zit er Groene Thee, Gingko en Havermout in die de huid verzachten en ontstekingsremmend werken. De rijst voel je eerst een beetje door dat het poeder in het begin nog wat korrelig aanvoelt, maar de korreltjes verdwijnen vrij snel bij het wrijven. Ga niet schuren met het poeder, want het gaat hier over een chemische peeling en niet over een mechanische. De stoffen in het poeder zorgen voor het effect, en dus niet de korrel.

P1010506

M’n huid voelt na gebruikt niet trekkerig aan en van eventuele schilfertjes die ik heb door de wind en kou zijn allemaal verdwenen. Daarna breng ik m’n gewone dagcrème aan. Het grootste verschil met mijn wat ruwere scrubs is dat deze microfoliant zo mild is dat ik dagelijkse kwaaltjes (een beginnend puistje, velletjes, zwarte puntjes) kan verwijderen zonder m’n huid te gaan beschadigen. Moest ik dat met een gewone scrub doen, is m’n huid binnen de kortste keer beschadigd!

P1010509

Op de foto hierboven zie je de hoeveelheid die ik gebruik om m’n gezicht schoon te maken. Zoals je ziet is dit echt niet zo veel. De verpakking bevat 75gr, dus je kan je al voorstellen hoe lang je hiermee kan doen. Met de kleine verpakking die ik eerst had heb ik toch zo’n twee-drie maand kunnen doen. Ik hoop dat hij dus nog laaaaang in mijn kastje mag blijven staan!

P1010508

Ik ben zooooo blij met m’n aankoop! Weg met dode huidcellen en hallo babyvelletje! Dermalogica, how did I ever survive without you??

De Dermalogica Daily Microfoliant kost € 66 en is o.a. te koop bij Instant Spa in Leuven, hun winkel in Antwerpen en via hun eigen webshop.

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Dermalogica Daily MicrofoliantDermalogica Daily Microfoliant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *