Body- & Skincare

Currently loving: Garancia’s 1000 and 1 days

Nu ik steeds dichterbij dat ‘creepy’ getal 30 aan het komen ben, merk ik dat mijn huid snel aan het veranderen is. Hoewel ik nog steeds last heb van hormonale acné en een gemengde huid, merk ik dat mijn huid ouder aan het worden is. Her en der komen fijne lijntjes tevoorschijn wanneer ik de verkeerde producten gebruik, dus ik let ik erg goed op wat ik op m’n gezicht smeer.

Hoewel ik denk dat de ideale dagcrème voor mijn huid nog moet uitgevonden worden, gebruik ik op dit moment een product dat er toch heel dichtbij komt: Garancia’s ‘1000 and 1 days’ emulsion.

Garancia

Garancia heeft voor mij al heel wat betekend op het vlak van skincare. Hun ‘Pschitt‘ gebruik ik nog steeds wekelijks om m’n huid te exfolieren, maar ook de ‘Formule Ensorcelante Anti-Peau Croco‘ is nog steeds een trouwe bondgenoot bij het verzorgen van de schrale huid op mijn bovenarmen. Ergens verwondert het mij niet dat deze emulsie net van dit merk is eigenlijk .. They just do magic I guess..

Key ingredient in deze dagverzorging is het Alaria-zeewierextract, wat de ‘progerin’-waarden van de huid naar beneden haalt. Euh, wat? Progerin? No panic, ik wist ook niet wat ‘t was, maar na wat research blijkt dit één van de proteïnen te zijn die de cel en zijn werking verouderen. Dit extract kan het effect niet omdraaien, maar wél vertragen.

Garancia

Deze zeewiersoort dat enkel in ondiep water voorkomt, heeft zich immers zodanig moeten wapenen tegen UV-stralen en andere schadelijke invloeden, dat het dit zogenaamde extract begon aan te maken om in leven te blijven. De laboratoria van Garancia konden dit aan het wier onttrekken, verwerken in een productgamma én er een patent opnemen. Hopla!

Concreet worden fijne lijntjes direct gecorrigeerd, en wordt de cel gestimuleerd om ‘jong’ te blijven. Hoe ‘t precies werkt vraag je best aan een chemicus of dermatoloog, maar het punt is: het werkt! Vooral rond mijn wangen merk ik dat lachrimpeltjes veel minder aanwezig zijn.

Garancia

Daarnaast pakt deze dagcrème ook droge plekjes aan, zonder eigenlijk te vet te zijn. Fluides en emulsies zijn nu eenmaal beter voor een gemengde huid, denk ik! Geen trekkerig gevoel meer én geen droge plekjes meer op m’n wangen! Wat wil je nog meer?

De producten van Garancia zijn zowel offline bij de apotheek verkrijgbaar als offline. Deze ‘Mille et un jour’ dagemulsie kost €54,50 voor 30ml!

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *