Personal, Polette

Confessions of a ‘Brillenmans’: Sunny days are coming ..

De oplettende lezer/volger weet dat ik sinds een maand of twee gelabeld ben als ‘Brillenmans’. Ik ben intussen over de eerste schok (en de eerste pijntjes – auw mijn koppie – die een eerste bril met zich meebrengen) heen en krijg nu zelfs de opmerking dat ik er ‘anders’ uit zie zonder bril. Gek toch hoe dat kan keren, niet?

Laura als Brillemans

Grootste issue sinds ik een bril draag is de prijs. Ik wil graag afwisseling, maar ik wil niet wéér 250 euro betalen voor een bril. Ik wil graag een nieuwe zonnebril, maar ook niet vastzitten aan een véél te duur montuur. Ik wil méér, maar liefst voor minder. Ik moet het onder ogen zien (haha, hebjem hebjem). Ik ben nu eenmaal een big-spender op beautyvlak, en wil dit niet inbinden omdat ik een bril moet dragen.

En ja, een bril dragen in België is duur! Ik betaalde voor m’n Ray-ban op sterkte een whopping €280,00 .. Niet omdat ik per sé een Ray-Ban wilde, maar het was het enige montuur die ‘paste’..

Laura als Brillemans

Gouden tip van het jaar: Polette.com! Grootste probleem (en de reden waarom je zoveel moet betalen) bij een nieuwe bril is het monturen-probleem. Je zit altijd met een tussenschakel. Polette.com is gebaseerd op een simpel, maar baanbrekend idee: ze zijn de enige tussenpartij tussen fabriek en klant. De monturen en lenzen komen recht uit hun werkplaatsen. Weg grote montuur-kost! Ik hoef niet per sé de nieuwste Chanel op m’n snoet, en al zeker niet als ik ‘m op sterkte moet laten maken..

Kleine vergelijking als het even mag. Deze zonnebril zag ik vorige week vrijdag bij Hans Anders in Brussel. Eenvoudig bordeaux model van Tommy Hilfiger. Prijskaartje glazen: 2 x 38 euro en prijskaartje montuur: €156 euro! Gevolg: braafjes teruggelegd & treurige tweets bij de vleet ..

Laura als Brillemans

Dankzij een oplettende tweeter belandde ik bij Polette.com, waar ik nagenoeg hetzelfde montuur zag staan voor €15,99. Mét glazen op sterkte €42,98. Is this real?

Laura als Brillemans

Intussen is m’n eerste bestelling (met ontspiegelde, kraswerende glazen met een UV 400 bescherming) bij Polette.com geplaatst en wacht ik vol spanning op de resultaten van dit experiment. Ik hoop zo hard dat dit werkt, want dan kan ik ein-de-lijk op een budgetvriendelijke manier terug wat variatie in m’n zonnebril-collectie brengen!

Mijn bril is nu in bestelling. De glazen worden eerst op maat geslepen, dan in het montuur geplaatst én daarna binnen de 12 werkdagen geleverd. Ik verwacht ‘m ergens volgende week in m’n bezit te hebben. Zoooooo benieuwd! Jullie ook? Kennen jullie Polette al? Wat zijn jullie ervaringen?

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Confessions of a ‘Brillenmans’: Sunny days are coming ..

  1. Ik zie Polette regelmatig passeren maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Ik heb nog maar net een nieuwe bril maar met mijn zonnebril op sterkte doe ik al 5 jaar. Ik heb dus ook wel zin in een nieuw exemplaar. Op zich heb ik er niet per se weer eentje op sterkte nodig (omdat ik maar een lichte bril heb) maar ik ga toch maar eens gaan kijken op de site! Ik lees altijd veel op vakantie dus een zonnebril op sterkte is dan natuurlijk veel aangenamer voor mijn ogen.

  2. Ik ben best wel benieuwd hoe het je gaat bevallen, ik heb best wel een aantal fijne dingen gelezen over Polette, maar heb er zelf geen enkele ervaring mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *