Body- & Skincare, Winactie

Challenge Acné met Eucerin DermoPure!

Ik ga ‘t niet ontkennen: zwanger willen worden én zijn was het beste wat er de afgelopen tijd voor m’n huid kon gebeuren. Op enkele verdwaalde droge plekjes na – die ik met een voedende olie makkelijk kon bestrijden – was m’n huid in topconditie. Nu ik echter al enkele maandjes ‘post partum’ ben, merk ik dat m’n huid weer aan het veranderen is.. Lap, daar zijn die puistjes weer..

Hoewel de grootste reden voor m’n acné in het verleden m’n pil bleek te zijn – die verhalen lees je hier terug – merk ik toch dat er her en der weer een puistje de kop durft opsteken wanneer het de tijd van de maand is. Want ja, na een maand ‘mama zijn’ was het bij mij al weer prijs. Tijd om weer enkele old-time favorites van boven het stof te halen als het neerkomt op het bestrijden van acné: hello again, Eucerin DermoPure!

Eucerin Dermopure

Het assortiment Eucerin DermoPure is speciaal ontwikkeld – en intussen vernieuwd! – om de belangrijkste oorzaken van onzuivere en voor acne gevoelige huid te bestrijden. Zachte maar efficiënte reinigingsmiddelen en een selectie verzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld werden voor acnegevoelige huid, waarvan vele geschikt zijn om naast een medische acnebehandeling te gebruiken. Gelukkig is bij mij dat laatste niet meer van toepassing, but been there, done that.

De DermoPure lijn bestaat uit een volledige verzorgingslijn: een reinigingsgel, een scrub, een micellair water en – afhankelijk van de gradatie van de acné – een huidverzorging en/of fluide. Voor een huid die onder medische behandeling staat, is er zelfs een aanvullende hydraterende crème.

Alle producten bevatten onderstaande ingrediënten om effectief micro-ontstekingen (de hoofdoorzaak van de acnecyclus) overmatige talgproductie, hyperkeratose (een verdikking van de buitenste huidlagen die vervolgens leidt tot mee-eters) en bacteriegroei die leidt tot zichtbare ontstekingen tegen te gaan:

  • Licochalcone A: een uitermate doeltreffend ontstekingsremmend middel dat irritatie verzacht en roodheid vermindert
  • Salicylzuur: antibacterieel bestanddeel met een comedolytisch effect dat puistjes en onzuiverheden vermindert en verhindert dat ze terugkomen
  • Talg-regulerende technologie: vermindert de talgproductie

De Eucerin DermoPure Renoverende Huidverzorging bevat als extraatje het 10% Hydroxycomplex: een zeer doeltreffende combinatie van peelingstoffen (Glycol-, Salicyl-en Polyhydroxyzuur) die het huidoppervlak helpen vernieuwen, poriën vrijmaken, P. acnes (bacteriën) verminderen en dode huidcellen verwijderen.

Eucerin Dermopure

Ik ben met alle producten uit deze lijn aan de slag gegaan net na mijn maandstonden in september – vorig weekend, for the record – en ben benieuwd wat er met mijn acnegevoelige huid zal gebeuren de komende dagen, én hoe effectief deze lijn zal zijn wanneer de volgende ‘period’ er aan komt.

Ga net als ik de challenge aan & ontdek de Eucerin-verzorgingsroutine op maat van je huid! En euh, heb je net als ik een acnegevoelige huid? Doe dan als de bliksem mee met de Eucerin winactie op instagram en wie weet test jij met me mee!

De producten van Eucerin zijn te koop bij de (online) apotheek of bij iU! Vraag steeds advies aan je apotheker of deze producten al dan niet voor jouw huidtype geschikt zijn.

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “Challenge Acné met Eucerin DermoPure!

  1. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar dit merk! Volgens mij hier ook goed verkrijgbaar, dus zou echt super zijn om eens te proberen! Ik heb al jaren last van acne en tot nu toe lijkt niks te helpen.

    1. Normaal zouden alle producten van Eucerin (ook deze vernieuwde lijn) verkrijgbaar moeten zijn in de Nederlandse Apotheek, bepaalde drogisterijen (ik dacht Etos ook?) en de parapharmacie-winkels. Veel succes met de winactie! Heb alles geregistreerd, dus je naam zit al enkele keren in de pot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *