Bo-Ho Cosmetics, parfum, perfume

BoHo’s ‘Iles Eoliennes’

Wat als .. er nu eens een 100% natuurlijk parfum zou bestaan? Zo eentje dat je op de koop toe doet denken aan een heerlijke reis OF je instant wegzapt naar andere oorden. Wel, ik ontdekte ‘m verrassend genoeg bij het natuurlijke cosmeticamerk BoHo!

Intrigerend niet? Wees daar maar zeker van! Toen ik vernam via SoloBioMooi.nl dat er zoiets bestond als een ‘natuurlijk parfum’, werd er plots op mijn ‘curiosity-button’ gedrukt. Zelfs bij de verpakking werd er aan het ecologische gedacht, want het parfum zit niét in een doosje en alles van packaging is gerecycleerd!

Hansaplast RFC

Het parfum ‘Iles Eoliennes’ voert je mee naar de Eolische Eilanden, een eilandengroep in de Middellandse zee, dat bekend staat om z’n vruchtbare vulkanische ondergrond. Dit zorgt al eeuwenlang voor een overvloed aan specerijen en citrusvruchten, die je dan ook vanzelfsprekend terugvindt in dit parfum. Lemony-spicy, zo kan ik de geur ‘t best omschrijven!

Een geurimpressie? Wel, kijk eens goed naar de noten, dan snap je misschien wat ik bedoel:

  • Topnoten: Bergamot, citroen, mandarijn
  • Hart: Koriander, jasmijn, groene thee
  • Basisnoten: Violet, nootmuskaat

Hansaplast RFC

Hoewel ik meer van de zwoele zomergeuren ben, verklapte de Annayaké ‘Bonheur’ en de Jo Malone ‘White Jasmine & Mint’ (die je kon zien in vorige BBB-collab trouwens) eigenlijk al een beetje dat ik wel eens een ietwat frissere geur weet te appreciëren. Deze van BoHo plaats ik trouwens in hetzelfde rijtje van geurbeleving!

Hansaplast RFC

Zelf merk ik geen enkel verschil tussen de houdbaarheid van een ‘normaal’ parfum en dit natuurlijk parfum. Ik durf zelfs zeggen dat deze langer houdt dan m’n day-to-day parfums, al kan de geursamenstelling (die wel vrij heftig is) hier ook voor iets tussen zitten!

Toch meer fan van een andere geursentatie? Naast deze ‘Iles Eoliennes’ bestaan er nog twee andere parfums. ‘Corsica’ is een zeer kruidige en warme geur, terwijl ‘Goa’ eerder zoet en tropisch ruikt. Voor een flacon van 50ml betaal je voor elk van deze geuren €29,95. Onder andere verkrijgbaar bij SoloBioMooi.nl!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “BoHo’s ‘Iles Eoliennes’

  1. Oh wat leuk! Ik ga gelijk eens surfen naar de site want ik ben wel fan van naturlijke cosmetica! Bedankt voor de tip!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *