Bobbi Brown

Bobbi Brown Foundation Stick

De laatste maanden ben ik een échte foundation-verslaafde. Elk merk, elke textuur én elke dekkingsgraad wil ik geprobeerd hebben. Mijn portemonee is daar niet zo gelukkig mee, maar goed, daar denk op het gelukzalige moment zelf natuurlijk niet aan. Mijn meest recente aanwinst was er eentje die al een hele poos op m’n make up-wishlist stond: de Bobbi Brown Foundation Stick.

Foundation Stick

De stick is eigenlijk niet helemaal nieuw te noemen, maar wel vérnieuwd! Vroeger kreeg de stick regelmatig het verwijt een ‘cakey’ resultaat af te leveren. Niet echt mooie reclame, moeten ze in het Bobbi Brown HQ gedacht hebben, dus verbeteren die handel! Dus nu, terug van weggeweest met een lichtere én betere formule (zonder alcohol & parfum ladies!) in nog meer kleuren dan voorheen. Een mens zou voor minder benieuwd worden, toch? Juist ja!

Foundation Stick

Alle kleuren (en dat zijn er ontzettend veel) binnen de ‘Foundation Stick’-range hebben een gele ondertoon. Lichte paniek, want ik heb toch wel een roze ondertoon zeker? Na veel wikken, wegen én een goed kleuradvies van de Bobbi Brown-counterdude (yes, het was een dude) liep ik naar buiten met de kleur warm beige.

Foundation Stick

De Foundation Stick gebruik je ‘t best door je huid aan te stippen op bepaalde plaatsen en om deze dan verder uit te smeren met je vingers, een kwast of een spons/beautyblender. Door het feit dat je bepaalde plaatsen extra kan aanstippen, kun je de dekking opbouwen van medium tot ‘full coverage’, zonder eigenlijk een maskereffect te bekomen. Ik breng stiekem altijd een beetje meer aan op m’n kin & kinlijn (serious spot-alert!). Lekker zuinig, want ik gebruik héél wat minder foundation voor een beter effect.

Hier zie je mij zonder foundation:

Foundation Stick

Hier zie je mij mét de Bobbi Brown Foundation Stick (met de Garnier 5 Second Blur Primer), aangebracht met m’n bevochtigde beautyblender. Ik sta in een iets andere hoek, omdat ik geen overbelichting wilde:

Foundation Stick

Je kan zien dat m’n oneffen huidstructuur volledig weggetoverd is. Ook puistjes, roodheid en pigmentvlekjes worden super goed bedekt door deze foundation stick. Ook de kleur is super. Dat zie je goed op de close-up hieronder, waar ik wél in dezelfde lichthoek sta als bij de eerste foto:

Foundation Stick

Geen velletjes, geen kleurverschil én geen cakey-effect. Zo, job well done Bobbi! Een zuinige foundation die super makkelijk aanbrengt? Daar teken ik voor!

De Bobbi Brown Foundation Stick is te koop bij Parfuma, en kost €39,00. Een faire prijs voor een Bobbi Brown product, niet?

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Bobbi Brown Foundation Stick

  1. Oh, wat fijn dat er geen cakey effect is!! Ik ben zelf ook fan van de foundations van Bobbi Brown, maar dan liquid.. want zo’n stick kan mijn droge huid niet goed hebben, ben ik bang. xD

    1. Wel, als je daar schrik voor hebt: die stick van ELF (believe it or not) is écht wel een aanrader! Voor mij een beetje rijk (maar met poeder is dat snel verholpen) maar écht een eerste goede indruk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *