Bioderma, Miscellaire Lotion

Bioderma Sensibio H2O LotionBioderma Sensibio H2O Lotion

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Zelden zoveel inkt (of getypte woorden, what’s in a name?) gevloeid in Beautyland als over deze miscellaire lotion van Bioderma. Het doorzichtige flesje met de roze dop is een trouwe bondgenoot van vele beautybloggers en héél wat onder hen zweren bij dit product. Hij zat al eens in m’n Deautybox en tijdens m’n laatste trip naar het Zuiden kocht ik twee full-size versies van deze schatjes voor een klein prijsje (want euhm, alles van parapharmacie is goedkoper bij onze zuiderburen) zodat ik deze aan een grondigere test kon onderwerpen. Nu ze al even in mijn badkamerkastje vertoeven, vond ik het tijd voor een uitgebreide review.

2014-01-04 13.39.43

De Bioderma sensibio H20 solution micellaire wordt al jaren gebruikt achter de schermen tijdens fashion weeks om make-up van modellen te verwijderen en bij te werken. Zij dragen meer make-up looks dan ik sokken draag in een koude week. Waar andere producten zorgen voor rode oogjes of een geïrriteerde huid, belooft dit miscellair water van Bioderma make up te verwijderen van je gezicht én ogen zonder je huid te irriteren.

2014-01-04 13.40.12

De lotion zelf is zo goed als geurloos, maar je ruikt toch een serieus verschil met andere lotions. De geur is gewoon minder sterk aanwezig, maar mijn huid heeft er eigenlijk geen last van. Oké, testen die handel. Een watje doordrenken en deze met ronddraaiende bewegingen over het over mijn gezicht bewegen. Even schrikken, want ook m’n waterproof mascara komt er moeiteloos vanaf. Daarbovenop irriteert het mijn huid dus echt niet! Meestal is deze lichtjes rood na het reinigen, maar nu dus niet.

Een ander pluspunt is dat deze lotion geen laagje op m’n huid legt. Ik ben erg gevoelig voor puistjes, en elk laagje kan er eentje te veel zijn. In het verleden heb ik al toners gebruikt die mijn huid na verloop van tijd er doen uit zien als een slagveld, maar deze laat m’n huid gereinigd achter! Ook heb je echt niet veel van het product nodig, want met het flesje uit m’n Deautybox heb ik bijna twee maand kunnen reinigen!

2013-10-18 19.58.55

De Belgische adviesprijs is één van de hoofdredenen waarom zo wat élke blogger over de grens een voorraad gaat inslaan. Bij ons kost deze fles van 250 ml zo’n €16,50. Ik kocht er twee voor €12,95. Klein verschilletje, niet? Staat er niet direct een tripje over de grens op het programma, kan je hem bij de apotheek verkrijgen, of online. Ook iU verkoopt deze Sensibio intussen. Maar mocht je toevallig in Frankrijk zijn: sla je slag! Ze zijn het meer dan waard.

Bioderma

Trouwens, next on my Bioderma-wishlist, het proberen van het miscellair water voor de vette huid (Sebium H20). Hetzelfde product met dezelfde werking, maar dan nog beter aangepast voor m’n huidtype. To be continued, maar eerst deze twee schatjes opdoen!

Trouwens, next on my Bioderma-wishlist, het proberen van het miscellair water voor de vette huid (Sebium H20). Hetzelfde product met dezelfde werking, maar dan nog beter aangepast voor m’n huidtype. To be continued, maar eerst deze twee schatjes opdoen!

Groetjes,

Laura

12 thoughts on “Bioderma Sensibio H2O LotionBioderma Sensibio H2O Lotion

  1. Ik heb in Parijs ook zo’n duo-pakket gekocht want die waren echt zo cheap! Had deze samen gekocht met de toen-ook-zo-populaire Eau Precieuse (waar ik minder over tevreden was. Maar jaaa! deze gebruik ik elke dag en sta er ook telkens versteld van dat hij m’n oogmake-up (EN) waterproof mascara in no-time verwijderd. Laatste tijd alwat lui om nog eens m’n aparte oogdemaquillant te nemen en daarom zo blij dat ik al 1 stap kan overslaan 😉
    Ik gebruik het echt dagelijks en heb deze nu van April en m’n 1ste flesje is bijnnaaaa op… Moet snel nog eens grens over want ik.wil.genoeg.voorraad!

    1. I feel your pain! Die van mij raakt niet op! Heb nog lotions liggen van Eucerin ook, maar die zullen nog eventjes in de kast moeten blijven liggen denk ik. Eau Precieuse, is dat dan van Nuxe?

  2. Ik heb deze flessen in Frankrijk idd al zo vaak in mijn hand gehad, maar in februari gaan ze met mij mee. Ik zweer het! Komt vast nog wel online in een wishlist. Haha. En als ik ze dan fijn vind koop ik in mei in Parijs backups want kom daarna niet meer zo snel in Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *