Body- & Skincare

Beauty-Bin #7

Zijn we niet allemaal een beetje nieuwsgierig naar wat een ander zoal gebruikt van make-up & verzorgingsproducten? Ik had de vervelende gewoonte om eigenlijk alle ‘restjes’ op te sparen wanneer ik geen back-up van een product had staan, maar omdat je nu eenmaal ooit eens het product moet opmaken, besloot ik deze rubriek in het leven te roepen. Niet alleen geef ik jullie zo een kijkje in mijn beauty-‘vuilnisbak’, maar ik ga er effectief méér producten door opmaken! Win-win, niet?

Beauty Bin 6

Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben op de foto, heb ik enorm veel producten opgemaakt van Lush. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik deze producten in dezelfde periode kocht, en ze stilletjesaan naar hun vervaldag begonnen te gaan. Vandaar dat ze ein-de-lijk weer hun weg vonden naar mijn was- & beautytafel. Benieuwd naar welke producten het waren, en wat ik nog opmaakte?

LUSH – ‘Bûche de Noël’


Deze ‘Bûche de Noël’ is een limited edition gezichtsreiniger die ik standaard koop in de Kerstperiode. Door omstandigheden ben ik er dit jaar niet geraakt, waardoor ik ontzettend zuinig ben geweest op dit product. Nu was hij nét over z’n houdbaarheidsdatum heen, waardoor ik het restje heb opgebruikt.

Beauty Bin 7

Hoewel hij er écht niet uitziet – de combo ziet er verschrikkelijk uit in’t potje – is de werking toch echt super goed. Iets rijker qua textuur. Gemalen amandelen, cacaoboter en porseleinklei zijn de hoofdingrediënten, die je droge huid super zacht moet maken. Iets moeilijker te gebruiken met een Clarisonic, maar zeker een aanrader!

LUSH – ‘Mask of Magnaminty’


Dit was een beetje m’n ‘signature-product’ als het op LUSH-aankopen aankwam. Dit masker heb ik echt maaaaaaanden aan een stuk gebruikt om m’n onrustige huid onder de knoet te houden. Het droogde bestaande puistjes op en voorkwam de vorming van nieuwe onzuiverheden.

Beauty Bin 7

Alleen heb ik deze de laatste maanden niet meer opnieuw gekocht. Ik ontdekte dat m’n acné veroorzaakt werd door m’n anticonceptiepil, en door te veranderen werd m’n huid steeds droger. M’n werkelijke huidtype kwam dus terug piepen. Het ooit zo geliefde masker werd te agressief, en moet ik nu quasi volledig uitgedroogd weggooien .. Zonde, maar goed ja .. Jaren plezier mee gehad!

LUSH – ‘Lemony Flutter’


Laatste LUSH-product in de beautyvuilnisbak is opnieuw een potje ‘Lemony Flutter’. Voor velen een product waar ze bij zweerden, maar voor mij niet zo zeer meer ‘holy grail material’. Hoewel dit écht een goed product is – m’n derde potje intussen – ga ik deze niet meer opnieuw kopen. Ander, beter, efficiënter ..

Beauty Bin 7

Door de jaren heen heb ik steeds andere producten kunnen uittestten, die sneller indrongen, neutraler waren van geur en vooral minder snel over hun houdbaarheidsdatum gingen. Dit laatste vond ik ‘t grootste probleem, want hoeveel ik ook smeerde, nooit heb ik één potje kunnen opmaken vooraleer hij slecht begon te ruiken. Jammer maar helaas. Nog steeds een fan, maar al iets genuanceerder.

Dermalogica – Daily Microfoliant


Dermalogica is een van die merken waar ik zo graag meer van zou willen ontdekken, maar een beetje tegengehouden word door de prijs. Niet dat ik ‘t er niet voor overheb, maar onbekend maakt een beetje onbemind, en duurdere skincare wil ik toch altijd even wat uitgebreider kunnen testen (samples en dergelijke) vooraleer ik een potje aanschaf. Iets waar ik wél zonder probleem €70,00 voor neertel, is hun Daily Microfoliant.

Beauty Bin 7

Dit fijne poeder is zo’n zalig product om te gebruiken. Wanneer het in contact komt met water krijg je een melkachtige scrubsubstantie die je huid in alle zachtheid een milde scrubbeurt geeft. Ik merk zodanig een verschil als ‘m niet gebruik, dat ik zonder problemen afreken aan de kassa als ik een nieuw exemplaar nodig heb. Toppertje! En al zo’n 3 jaar terug te vinden in m’n routine.

Garnier – Miscellair Reinigingswater


Over dit miscellair water is er al heel veel virtuele inkt gevloeid. Voor de ene is het een perfect en een iets beter betaalbaar alternatief voor de Bioderma-variant. Voor de andere, en ook voor mij overigens, is het een aangename reiniger, maar niet dé beste.

Beauty Bin 7

Waar ik merk dat Bioderma héél neutraal is op m’n huid, voel ik deze van Garnier toch een beetje reageren op m’n huid. An sich geen probleem, maar goed, ‘t zou niet mogen. Voor de rest doet hij alles wat hij zou moeten doen. Erg betaalbaar inderdaad, maar geen alternatief voor m’n Bioderma.

Zijn jullie ook zo’n suckers als het op het vlak van producten opmaken komt? Ken je enkele van deze producten of waar willen jullie nog een uitgebreide review van zien voorbij komen? Let me know!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Beauty-Bin #7

  1. Ik ben zo’n grote fan van opgemaakt artikels! Lush heeft erg veel fijne producten maar ik ben ook niet meer zo’n grote Lemony Flutter fan! 🙂 Naar dat poeder/melk scrub ben ik heel benieuwd, alleen schrok ik wel even van de prijs!

  2. Oh ja, ik lees dit soort artikels ook heel graag! En Lemony Flutter heb ik ook nog nooit leeggemaakt voor hij begon te stinken. Kheb in januari nog een potje gekocht en als ik dat niet leeg krijg koop ik het niet meer….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *