Beauticology, Bodylotion, douchegel

Beauticology: Gingerbread Man EditionBeauticology: Gingerbread Man Edition

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Just like Philosophy, only cheaper?

Kennen jullie Philosophy al? Het merk dat allerlei huid-, bad-, doucheproducten en parfums maakt, dat steeds verkocht wordt met wat gratis ‘levenswijsheid’. Helaas verkopen niet alle winkels dit merk (in België is het bijvoorbeeld te koop in een beperkt aantal filialen van Ici Paris XL) en  moet je hiervoor wel een serieuze som geld voor over hebben. Het Engelse bedrijf ‘Baylis & Harding’ besloot in haar assortiment een goedkoper alternatief aan te bieden, namelijk Beauticology. Dit merk is verkrijgbaar in Kruidvat, of via hun online webshop.

Beauticology Set

Voor mensen die bekend zijn met ‘Philosophy’, zal de manier van inpakken niet onbekend zijn. Net zoals bij hun verpakkingen, worden deze van Beauticology voorzien van een leuke filosofische uitspraak. Mooie verpakking, schattig uitzicht en uiteindelijk deed de ‘Gingerbread man’ mij overstag gaan. Voor 7,99€ krijg je de 300 ml douchegel Sweet Gingerbread en de 200 ml body lotion Vanilla Frosting. Dit is maar liefst 3x goedkoper dan de versie die door Philosophy op de markt werd gebracht. Hun versie van deze set kost maar liefst 30,00€. Maar is het product evenwaardig?

De douchegel
Bij het openen van de  ‘Sweet Gingerbread’  douchegel, kwam de zeemzoete geur je meteen je neusgaten binnen!  De overheersende kaneelgeur doet je onmiddellijk watertanden! Ook zit deze douchegel vol glitters, waarvan er een klein deel achterblijft op de huid. Net genoeg om niet te staan blinken achteraf!

Beauticology Gingerbread Showergel

De textuur is bij de eerste aanraking vrij gel-achtig, maar schuimt niet zo gemakkelijk. Douchegel moet nochtans goed schuimen. Wanneer je echter een douchespons gebruikt, wordt dit probleem al voor een groot stuk verholpen.  Wat is echter héél jammer vind, is dat de geur vrij snel vervliegt wanneer je uit de douche stapt. Al bij al heb je toch een vrij leuke douche-ervaring, wat voor mij toch het belangrijkste aan een douche is.

De body lotion
De ‘Vanilla Frosting’ body lotion zit in een mooie witte tube. De geur is vrij zoet, maar ruikt niet echt naar vanille zoals we ‘m vaak te ruiken krijgen in lotions en bodymilk. Hij ruikt meer naar vanillekoekjes  (voor de kenners: hij ruikt naar ‘Huggy Bears’) maar is zoet zonder echt op de voorgrond aanwezig te zijn.  De lotion zelf is vrij dik, maar smeert gemakkelijk open. Voor een zacht effect heb je ook niet veel van het product nodig. Heb je toch te veel gebruikt,  zal de huid nog een periode  vettig aanvoelen. Wees dus niet te enthousiast bij het insmeren.

Beauticology Vanilla Frosting Body Lotion

Helaas blijft de geur niet langer dan een kwartiertje hangen. Dit wordt echter ruim gecompenseerd door de zachtheid van mijn huid achteraf. Ook hoef ik geen hele dag naar koekjes te ruiken, dus voor mij is er geen enkel probleem.

Eindoordeel
Hoewel ik op veel andere blogs heel wat negatieve commentaren lees,  ben ik best wel tevreden met deze producten. Ook al vervliegt de geur van beide producten sneller dan de originele versies van ‘Philosophy’,  doen ze wel wat ze moeten doen.  Ik ben super zacht, en ben als gelukkig mens de douche uitgestapt.  Je kan niet verwachten dat een product dat driemaal goedkoper is, minstens even goed werkt als z’n grote broertjes.  De producten daarenboven zijn leuker verpakt dan de meeste andere producten en ruiken ook heerlijk, zonder té aanwezig te zijn.
Ja, ik ben benieuwd naar de rest van hun assortiment!

Eindoordeel : 7,5/10

Groetjes,

Laura

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *