A Wild Soapbar, Handcare, Handcreme

A wild soap bar with a ‘prickly’ twist

Er zijn zo van die jobs die er voor zorgen dat je jaarlijks liters, maar dan ook LITERS, handzeep gaat gebruiken. Zowel jobs die te maken hebben met handenarbeid, maar ook sommige kantoorjobs (zo eentje waar héél véél handjes geschud worden op een dag) vereisen een ‘more than average’ handhygiëne. En ja, ik heb zo’n job. Dat, en een lichte vorm van smetvrees!

Neen, ik ben niet gek, maar ik hou van het frisse gevoel van versgewassen handjes. Ik ben dan ook vrij ‘picky’ als het op handzeep aan komt. De handzeep van Rainpharma was een keeper, en ook die van ‘& Other Stories’ wist ik wel te appreciëren. Onlangs ontdekte ik echter een handzeep van A Wild Soapbar, waarmee ik m’n handen zou kunnen blijven wassen.

Prickly Pear

Blokken zeep vind ik niet zo handig. Thuis weet ik ze wel te appreciëren, maar op het werk zo’n blokje zeep gebruiken? Sorry, dat kan mijn lichte smetvrees niet aan! Deze handzeep is dus GELUKKIG een ‘liquid’ variant, maar A Wild Soapbar verdiende z’n strepen dus wel met het produceren van blokken handzeep.

Prickly Pear

De zeep van A Wild Soapbar zijn verse, handgemaakte zepen met echte etherische oliën. Ze werken vooral met wilde en organische kruiden – zoals ook deze Prickly Pear – & 100% gecertificeerde, biologische en plantaardige oliën. De vloeibare zepen bevatten trouwens geen kunstmatige kleur-, synthetische geuren, sulfaten of conserveermiddelen.

Prickly Pear

Voor wie verwacht dat ‘Prickly Pear’ een zoete geur is, slaat de bal volledig mis. Een ‘Prickly Pear’ is een cactus, en geen klassieke peer waar we allemaal zo graag onze tandjes in zetten. De geur is eerder stimulerend. Het prikt zelfs inderdaad een beetje, want naast oliën uit deze cactus, zit er ook aloë vera, spearmint en rozemarijn in!

Prickly Pear

Naast het ‘prikkelende’ effect van de zeep, reinigt hij m’n handen op een zachte manier. De extracten van de cactus – die weet te overleven in de meest barre klimaten – zorgen er immers voor dat je handen gehydrateerd en verzorgd achterblijven na een wasbeurt. Meteen ook de reden waarom ik deze zeep zo vaak gebruik! Eens iets ‘out of the ordinary’, daar maak je deze Blogger happy mee!

Deze Handzeep van ‘A Wild Soapbar’ ontdekte ik bij bij Natuurlijke Cosmetica Winkel, een webshop gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten. Hij kost €17,95 en komt in drie verschillende geuren: Deze ‘Prickly Pear, ‘Sunflower’ en ‘Bluebonnet Castilla’!

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “A wild soap bar with a ‘prickly’ twist

  1. Een cactus-achtige zeep, gewoon daarvoor al wil ik ‘m uittesten, zo leuk haha. 🙂 Ik gebruik thuis altijd een blokje zeep maar ik kan er ook zelfs niet aan dénken om dat openbaar ergens te zien liggen, bah haha.

  2. Oh, ik was al zo lang op zoek naar een degelijke handzeep die mijn handen niet uitdroogt. Dit komt weer op het ideale moment, thanks Laura om weer eens m’n reddende engel te zijn, haha 😀

    1. You’re welcome darling! Die van Organic Essence zelf is ook goed (die staat op m’n werk) en die van Rainpharma is ook THE BOMB! Alleen vind ik die prickly pear wel giga-veel cooler door z’n prikkend effect 😀

  3. Het klinkt erg aantrekkelijk…ook al klinkt cactus verwerkt bij een handzeep, met een “prikkelend” effect wel een beetje vreemd….haha!…Ook het etiket op de verpakking ziet er heel erg leuk uit, met die afbeelding van het jutte..leuk om hier iets over te lezen, ik kon het product niet en ook de webwinkel was mij nog onbekend, …

    1. Ik ontdekte de webshop ook maar per toeval eigenlijk! Zeker eens gaan bekijken. Topservice ook! Ik heb m’n pakketjes meestal binnen de twee dagen binnen, en dat is dan van Nederland naar België!

  4. Klinkt super! Ik gebruik graag natuurlijke producten maar had nog nooit van dit merk gehoord. Jammer dat het wat prijzig is anders had ik een proefverpakking gekocht 🙂

    1. Z’n centen wél dubbel en dik waard hoor! Klinkt misschien voor handzeep héél belachelijk, maar goed ja .. Als ik overtuigd ben mag het kosten wat het wil eigenlijk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *