perfume

4711 Acqua Colonia Seasonal Editions AW16

Wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt, staan heel wat merken te zwaaien met nieuwe producten, die perfect samengaan met een bepaalde ‘mood du saison’. Niet alleen op het vlak van make-up is er veel te ontdekken deze herfst, ook stonden er september weer héél wat leuke parfum-lanceringen op het programma.

De award voor meest verrassende lancering gaat op dit moment naar het merk ‘4711’, die je ongetwijfeld kent van z’n iconische eau de cologne. Niet voor iedereen weggelegd – I know, het is een vrij klassieke geur die een beetje aan ‘de bomma’ doet denken – maar het merk is toch wat toegankelijker dankzij de iets recentere ‘Acqua Colonia’-lijn. Ik ontdekte de lijn voor’t eerst in Keulen zelf, waar hun flagshipstore net naast de Dom ligt, maar intussen zijn ze al iets beter ingeburgerd in de parfumerieën. Deze herfst komen ze opnieuw met twee ‘season limited’-parfums: het warme ‘Red Apple & Chili’ en het zoete, zachte ‘Plum & Honey’.

Acqua Colonia

Allebei in de flesjes die iedereen kent. Geïnspireerd op het origineel, maar toch iets ‘hipper’ dan de originele ‘4711’. Heel mooi op je kap- of makeup tafel trouwens! De basis voor elk parfum is de eau de cologne, die toch weer aan populariteit wint, gecombineerd met twee andere geurnoten die een specifiek gevoel willen uitlokken.

Acqua Colonia

Acqua Colonia

Plum & Honey’ opent vrij zoet, maar is niet té omwille van de combinatie met de eau de cologne. Het scherpe kantje van EDC valt hierdoor een beetje weg, waardoor het heel toegankelijk wordt. Niet 100% mijn ding – omdat ik graag met geuren werk die écht met de deur in huis vallen – maar wel heel lekker als cocooning-geur voor een dagje zetel-hangen.

Acqua Colonia

Pittiger en exotischer is de ‘Red Apple & Chili’. Precies of je bijt in de rijpste ‘Pink Lady’ die je kunt vinden, terwijl je met je neus in de specerijen staat. Misschien een héél rare omschrijving, maar het zoete die afwisselt met het kruidige is niet echt anders te omschrijven. Een geur die ik nergens anders nog geroken – of besnuffeld in mij geval – heb. Op’t werk vragen mijn klanten dan ook regelmatig wat ik draag en waar ze ‘t kunnen vinden. Een groter compliment voor een parfum is er niet, denk ik?

Acqua Colonia

Welke limited edition geur ‘t best bij je past hangt een beetje af van je eigen ‘mood’. Ben je een rustiger type, zal de ‘Plum & Honey’ je beter bevallen. Ben je net als ik iemand die durft, is de ‘Red Apple & Chili’ wellicht interessanter.

Acqua Colonia

Geïntrigeerd? Neem dan zeker eens een kijkje tussen de andere ‘Acqua Colonia’-parfums. Er zijn vijf vaste geurlijnen verkrijgbaar, die zodanig uiteenlopen dat iedereen wel z’n ding in kan vinden! Enneuh the best part: chique et pas cher!

De parfums zijn vanaf oktober 2016 exclusief beschikbaar bij Planet Parfum en kosten €19,90 voor een flacon van 50ml.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *