Body- & Skincare

Filorga Hand Absolute

Nooit gedacht dat ik zo’n ‘kuismadamtje’ ging worden op het moment dat we gingen samenwonen. Om de dag sta ik wel ergens met een stofzuiger of een sopje in m’n handen. Goed voor m’n huis, dat is zeker. Iets minder goed voor m’n humeur én m’n handen. Zeker die laatste, want zo’n sopje is allesbehalve lief voor je handen.

Handen verraden je leeftijd, of laten je er in sommige gevallen ouder uitzien dan je eigenlijk bent als je ze niet goed verzorgt. Pigmentvlekken, verslappende huid, .. You get the picture. Geen wonder dus dat de wetenschappers van Filorga een speciale crème voor de handen ontwikkelden om het verouderingsproces een stapje voor te zijn.

Filorga Hand Absolute

Deze handcrème – die voluit de ‘Filorga Hand-Absolute Ultimate Rejuvenating Hand & Nailcream’ heet – werkt op vier verschillende problemen die zich stellen bij huid op je handen: hydratatie, anti-ageing, hyperpigmenatie én broze nagels. Heel wat beloften, waarvan ik intussen van drie ervan overtuigd ben! Of ‘t werkt tegen hyperpigmentatie kan je immers niet testen als je nog maar vijventwintig bent hé!

De hydratatieboost wordt ingezet door de intensief voedende shea- & cacoaboter. Beide ingrediënten zijn van natuurlijke afkomst en staan bekend om hun beschermende en hydraterende werking. Het anti-aging aspect wordt dan door het toegevoegde lipoamino- & hyaluronzuur verzorgd. Het eerste werkt op de huideigen ‘vetten’ die je huid soepel houden, terwijl hyaluronzuur werkt op capaciteit van het vasthouden van vocht door de huid.

Filorga Hand Absolute

Broze nagels zijn de grootste zwakte van m’n handen. Deze handcrème is echt een godsgeschenk op dit vlak. In de formule zit zeelelie, die je nagels onrechtstreeks aanzet tot het aanmaken van extra keratine. Hoe meer keratine, hoe steviger de nagels. Ik merkte na anderhalve week smeren al een duidelijk verschil. Of dat nu aan de conditie van m’n nagels lag of aan deze crème, laat ik even in het midden ..

Filorga Hand Absolute

Ik gebruik deze crème trouwens uitsluitens ‘s nachts. Wanneer je ‘m zelf eens zou proberen, begrijp je direct waarom. Hij legt een soort van film over je handen, waarbinnen hij voelbaar z’n ding doet. Zonde van de kostbare ingrediënten mocht je na een halfuur alweer je handen moeten wasse, toch? Tegen de ochtend heb je weer poezelige handjes! And that’s how I like it!

De producten van Filorga zijn exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL. Deze Hand Absolute is sinds januari 2016 te verkrijgen. Voor 50 ml betaal je €19,90, wat Filorga-gewijs écht een sterke prijs/kwaliteitsverhouding!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Filorga Hand Absolute

  1. Inderdaad kun je behoorlijk droge handen krijgen van schoonmaken met een sopje, sommige gebruiken van de grote gele handschoenen maar ik kan daar echt niet mee overweg….Inderdaad is het een goed plan om dit product te gebruiken voor je gaat slapen, het klinkt in elk geval erg fijn

  2. Ik ken het probleem! Ik gebruik meestal geen handschoenen dus mijn handen worden met het huishouden te doen snel droog. En ik smeer dus ook altijd handcrème. Deze van Filorga heb ik nog niet geprobeerd, maar ziet er wel goed uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *