Make-up

I Heart Chocolate!

Wekenlang heb ik het Nederlandse bloggerlandschap vervloekt toen ik de ene review na de andere zag voorbij komen over de ‘I Heart Chocolate’-oogschaduwpaletjes. Prachtige oogschaduwkleuren, in een geniale verpakking! Duidelijk geïnspireerd op de ‘Chocolate Bar’ van Too Faced – ook al zo’n lekkere reep chocolade – maar dan van het low-budgetmerk I Heart Makeup. Heerlijk toch? Alleen .. Niet verkrijgbaar in België ..

Tot ik deze week rondliep in Kruidvat en tot m’n grote verbazing twee van de drie paletjes zag liggen in een duister hoekje van de winkel. Geen enkele winkelbediende die wist wat het daar deed, maar goed, véél uitleg hebben deze paletjes niet nodig, toch? Ik nam het originele ‘I Heart Chocolate’ mee naar huis én maakte er direct een ooglook mee. Benieuwd?

I HEART CHOCOLATE

De verpakking ziet er uit om op te eten (sorry, deze uitspraak kon ik niet laten liggen ..) vinden jullie ook niet? Voor z’n prijs vind ik ‘t er ook niet echt ‘goedkoop’ uitzien. Pluspunt! Nu, ‘t is de inhoud die telt natuurlijk, maar gelukkig stelt deze ook niet teleur! In het paletje zitten maar liefst 16 oogschaduwkleuren, waarvan er twee neutrale basiskleuren het formaat van een dubbele oogschaduw hebben.

I HEART CHOCOLATE

  • Bovenste rij: You need Love – Piece Me Together – One More Piece – Love Torn – Stolen Chocolate
  • Middelste rij: Thank Friday – More ! – Pleasure Girl – Meet Chocolate – Unforgivable – Love Divine
  • Onderste rij: Smooth Criminal – Chocolate Love – You Need More – What A Way to Go – Endorphins Ready!

Wie t originele ‘Too Faced’ paletje heeft, zal héél wat kleuren herkennen. Naar’t schijnt is eigenlijk enkel de textuur iets romiger van de oogschaduw, en heeft het een andere indeling dan deze die je hier ziet. Zelf heb ik het origineel niet, dus ik baseer me hier op de ervaringen van blog-collega’s. Zelf ben ik ontzettend blij met de textuur én pigmentatie van deze oogschaduw.

I HEART CHOCOLATE

Ik besloot er direct mee aan de slag te gaan en een dagdagelijkse ooglook tevoorschijn te toveren. Zelf ben ik niet zo voor de ‘opvallende’ looks – met groene ogen is dat ook niet altijd evident – en ook m’n werkomgeving heeft het het liefst wat rustiger. Dit was het resultaat:

I HEART CHOCOLATE

Ik gebruikte in totaal vijf verschillende kleuren:

  • Basis: You Need Love
  • Bewegend Ooglid: Pleasure Girl
  • Crease: Piece Me Together
  • Buitenste Ooghoek & op de bovenste wimperrand: Love Divine
  • Binnenste Ooghoek: Endorphines Ready!

I HEART CHOCOLATE

Klik op de foto voor de volledige look

Heel subtiel, ik weet het, maar ik houd net van dit soort looks. Ik gebruikte achteraf nog een lipstick by the way, maar heb het hier even achterwege gelaten zodat m’n ogen wat meer spraken. Intussen ben ik volop aan het experimenteren geslaan, en zou ik wel eens wat ‘gekker’ durven doen op termijn.

Trouwens, ik gebruikte de bijgeleverde sponsapplicator om een fijn lijntje op m’n bovenste wimperrand te deppen. Ik merk dat een oogschaduw beter blijft zitten dan sommige eyeliners, en dat het effect véél natuurlijker is.

I HEART CHOCOLATE

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo snel zo verknokt ging zijn aan dit paletje. De kleuren zijn niet zo héél alledaags (groen in een oogschaduwpalet is niet zo evident) en de pigmentatie en texturen zijn echt top! Geen klagen van, en al zeker niet over de prijs!

Ik betaalde voor dit oogschaduwpaletje met 16 oogschaduwkleuren slechts €9,99! In Nederland zijn de paletjes heel makkelijk te vinden bij Kruidvat, maar in België liggen ze niet in elk schap. Vraag zeker eens na in je dichtstbijzijnde filiaal! Ook zijn ze online best goed te vinden, maar zit je met verzendingskosten natuurlijk .. Your pick!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “I Heart Chocolate!

  1. Ik heb wel het originele palette van Too Faced en de kleuren zijn inderdaad heel gelijkend. Daarom heb ik dit palette dan ook niet gekocht. Wel heb ik de witte en de pure reep van I heart makeup en daar ben ik zeer tevreden over! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *