Body- & Skincare

Scholl Velvet Smooth Nagelvijl

Ik heb een verschrikkelijke haat-liefdeverhouding met m’n voeten. Aan de ene kant bezorgen ze me regelmatig heel wat pijn en frustratie, maar aan de andere kant wil ik toch dat ze er goed uitzien. Een mens kan toch niet altijd in gesloten schoenen rondlopen, toch?

Eelt heb ik niet echt, maar net zoals m’n mama heb ik (gelukkig in een iets mildere vorm) kalknagels die wel wat onderhoud vergen. Om de zoveel tijd moet ik dus een verplicht nummertje gaan doen bij de pedicure, als ik m’n nagels toch ietwat toonbaar wil maken. Alhoewel .. Scholl lanceerde onlangs iets dat m’n uitgaven bij de pedicure drastisch heeft verminderd!

Scholl Velvet Smooth

Scholl ontwikkelde een op-batterijen-werkend nagelverzorgingsysteem dat je gemakkelijk thuis kunt gebruiken en je toch in grote mate hetzelfde resultaat oplevert als bij de pedicure, zowel voor je vinger- als teennagels! Hoewel het gebruik in feite héél simpel is, neem je toch beter eens de handleiding door vooraleer je aan de slag gaat.

Scholl Velvet Smooth

Je klikt het eerste kopje – perfect aangegeven met nummertjes op de koppen trouwens – op het apparaatje. Met het eerste kopje vijl je je nagels in de gewenste vorm. M’n teennagels heb ik het liefste rond, terwijl ik m’n vingernagels toch iets puntiger wil. De vijl werkt op twee verschillende snelheden, afhankelijk van hoe precies je wil gaan werken. Niet te hard duwen trouwens, want dan durft het kopje wel eens te blokkeren!

Scholl Velvet Smooth

Daarna even een kleine kopjes-switch. Met het tweede kopje polijst je alle onregelmatigheden op je nagels. Wrijf met het kopje voorzichtig over de nagel. In het begin vond ik deze stap niet echt noodzakelijk, maar na enkele keren polijsten had ik pas door wat een handige toepassing dit was. Mijn nagels voelen ongelofelijk zacht aan en oneffenheden scheurtjes zijn verdwenen! Take that broze nagels!

Met het derde kopje zorg je voor een ‘finishing’ touch. Niet normaal hoe dit kopje je nagels transformeert. Ken je die groeilijntjes in je teennagel als ze een paar keer gescheurd zijn? Wel, die zijn weg. Je nagels zijn superglad en érg glanzend. Het lijkt net alsof je een doorzichtig laagje nagellak hebt aangebracht.

Scholl Velvet Smooth

Optioneel, maar toch aan te raden door yours truely, is de verzorgende olie die verkrijgbaar is in deze ‘Velvet Smooth’-lijn. Deze bevat 7 oliën, die je nagel intensief gaan voeden. Zoete-amandelolie, zonnebloempitolie, lijnzaadolie, perzikpitolie, avocado-olie, arganolie en chiazaadolie. De zoete geur krijg je er gratis en voor niets bij.

Scholl Velvet Smooth

Daarna nog een likje nagellak, and you’re good to go! Al merk ik dat ik de laatste tijd weer steeds meer de deur uitga zonder nagellak, al kan je wel zien dat er toch nog wat werk aan m’n nagels is .. Maar goed! Lookin’ healthy again! En iedereen op’t werk maar denken dat ik glanslak draag .. Nope, sorry you guys, ‘t is dankzij dit handige apparaatje!

Het Velvet Smooth Elektronisch Nagelverzorgingsysteem, inclusief de drie kopjes, kost € 41,99. De bijhorende Verzorgende Nagelolie slechts € 9,99. Wanneer de kopjes aan vervanging toe zijn, kan je ook een navulpack bijbestellen voor €12,99. Verkrijgbaar in de drogisterij, heel wat grootwarenhuizen & Bol.com

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Scholl Velvet Smooth Nagelvijl

  1. Dit klinkt helemaal niet slecht, uit ervaring weet ik dat scholl echt fijne voetverzorgingsproducten uitbrengt en dit zal beste en heerlijke aanvulling hierop zijn….

    groetjes petra (die een haat liefdeverhouding heeft met schattige sandaaltjes en der voetjes )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *